Bolu İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, Yuva Köyü’nde hastalığa sebep olan bakterinin hayvanlarda yaşadığını belirterek, konuya ilişkin sürecin devam ettiğini söyledi.

Haber: Cansu Gürz

Bolu’nun Yuva Köyü Çaydurt Mahallesi’nde yaşanan zehirlenmede 148 kişi hastanelere başvuruda bulunurken, 1 kişi de hayatını kaybetti. Onlarca vatandaş ise ağır geçen hastalık nedeniyle yoğun bakımlarda tutuldu. Hala sebebi araştırılan hastalığa ilişkin İl Genel Meclis Başkanı Yaşar Yüceer, AK Parti Teşkilatı’nın Seben’de düzenlediği basın toplantısında konuştu.

“SORUŞTURMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Türkiye’de ilk kez Bolu’ya bağlı Yuva köyünde meydana gelen rahatsızlığın, hayvan kaynaklı bakterilerin suya karışmasıyla meydana geldiğini aktaran Yaşar Yüceer, bakterinin nasıl suya geçtiğinin henüz bilinmediğini ifade ederek, “7 aylık bir zaman geçti aradan ama şu gerçeği unutmamız gerekiyor. Bu Türkiye’de yaşanmış ilk olay. Yerel anlamda sınırlarını geçmiş, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının devrede olduğu bir olay. Cumhuriyet Savcısı şu anla ilgili ön soruşturmayı tamamlamış durumda değil. Soruşturma çalışmaları devam ediyor” dedi.

“YUVA KÖYÜNDE DE BÖYLE BİR EKSİK VE BELİRLENMİŞ BİR HATA YOK”

Yüceer, hastalığa neden olan bakterinin hayvanlarda ürediğini belirterek, “Bilinen, en gerçekçi olan şu, bu hastalığa yakalanan bakterinin hayvanlarda yaşadığı, hayvanlarda ürediğidir ama suya nasıl geçti, herhangi bir kanıtlanmış bir rapor ve bir belge yok ve şu anda açılmış bir dava da yok. Adli tıpın ölümle ilgili raporu bekleniyor. Adli tıptaki bilim kurulu heyetinin raporu beklenmektedir. İkisi de olmadığı için açılmış bir davada yok. Burada bir hayâ ve yanlış yok. Biz İl Genel Meclisi olarak, Özel İdare olarak Bolu genelindeki köylerde ki eksikleri, hizmetleri yapmaya gayret ediyoruz. Yuva köyünde de böyle bir eksik ve belirlenmiş bir hata yok” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim