Olimpik yüzme havuzu için açılış tarihi beklenirken, açılış törenine katılıp katılmayacağı sorulan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bizi davet ederlerse katılırız” dedi. Konuyla ilgili Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, “Halkımızın hepsi davetlidir. Tabi başkan gelir gelmez” ifadelerini kullandı.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Bolulu vatandaşların beklediği, olimpik yüzme havuzunun 2022 yılının ilk ayları içerisinde açılarak hizmete gireceği tahmin ediliyor. Havuzun tahmini açılış tarihi yaklaşırken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay arasındaki kasım ayı meclisi ikinci oturumunda yaşanan yatırım tartışması tekrar, önem kazandı.

YATIRIM DİYALOĞU YAŞANDI

İkili arasındaki diyalogda, Grup Başkanvekili Uğur Akbay, 2022 yılı bütçesinde büyük yatırımlara pay ayrılmadığını ifade ederek, “Yani Başkan, ‘Ben bu işi beceremedim’ demiş” ifadelerini kullanırken Belediye Başkanı Tanju Özcan, açıklamalara, “7 yılda bir havuzu yapamayanların, bana burada ‘2 buçuk yıldır şunu yapamadın’ diye sormaya hakkı yok” şeklinde cevap vermişti.

“DAVET EDİLDİĞİMİZ HER YERE KATILIRIZ”

Öte yandan Başkan Özcan’a, bir basın toplantısında, yakın zamanda gerçekleşmesi beklenen tesis açılışına katılıp katılmayacağı sorulduğunda, “Bizi davet ederlerse, davet edildiğimiz her yere katılırız. Ama davet edilmediğimiz yere katılmayız. Yani davet edilmeyen yere bir davulcu bir zurnacı gider” dedi.

“HALKIMIZIN HEPSİ DAVETLİDİR”

Grup Başkanvekili Akbay ise,  başka bir basın toplantısında, Başkan Özcan’ın davet edilip edilmeyeceği sorusuna, “Halkımızın hepsi davetlidir oraya. Tabi başkan gelir gelmez ama hükümetimiz bu konuda, milletvekillerimiz ve il başkanımızın kontrolünde bu çalışmalar devam ediyor. İnşallah kısa sürede bu tesis açılacak” ifadeleriyle yanıt verdi.

Havuz için yakın zamanda açılış tarihi duyurulması beklenirken, Özcan’ın açılışa katılıp, katılmayacağı merakla bekleniyor.

Editör: TE Bilisim