Daha önce 16 kızıl geyiğin avlanmasını durduran Bolu Belediyesi’nden, 15 kızıl geyik için de aynı hassasiyeti göstermesi ve avı durdurması bekleniyor.

Bolu’da da 15 kızıl geyiğin avlanmasına izin verildi. İhale yöntemiyle avlanacak 15 kızıl geyik için 179 bin 100 lira ihale bedeli açıklandı. Öte yandan daha önce 16 geyiğin avlanması için yapılan ihale büyük tepki çekti. Bolu İdare Mahkemesi, Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonun başvurusu üzerine, 16 kızıl geyiğin avlanması yönünde açılan ihaleye yürütmeyi durdurma kararı verdi.

2020 yılı Ağustos ayında Bolu Belediyesi Hayvan Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada “Bolu Belediyesi, Hayvan Hakları Komisyonu olarak, hayvan sever Bolu halkı adına bu kararı şiddetle kınıyor ve iptalini istiyoruz. Konu birkaç kişinin spor adı altında ihtirasını tatmin ederek bir gelir kazanımı sağlamaksa, yetkili mercilere Bolu da avlanması planlana 16 Kızıl geyiğin bedelini Bolu Halkı adına, Bolu Belediyesi olarak nakden ödemeye hazır olduğumuzu da bildirmek isteriz” ifadelerini kullanarak, geyikler için gerekli adımları atmaya hazır olduklarını dile getirdi.

Yeni açıklanan 15 geyiğin avlanmasının önlenmesi noktasında da Bolu Belediyesi’nin gerekli adımı atması vatandaşlar tarafından bekleniyor. Bolulular, doğa için büyük öneme sahip kızıl geyiklerin avlanmasına karşı çıkıyor. Konuyla ilgili pek çok kişi sosyal medya üzerinden tepkisini gösterdi. Vatandaşlar, “Ava hayır, doğaya dokunmayın” tarzında ifadelerle düşüncelerini dile getirdi. Bazı vatandaşların ağır kelimeler kullanıldığı da görüldü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın avı önlemek için bir adım atması isteniyor.

Editör: TE Bilisim