29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümü kutlama programı kapsamında Bolu Valiliği öncülüğünde ilimiz genelinde bir dizi program ve etkinlikler hazırlandı.

Haber: Aslı Akış

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923’de cumhuriyeti ilan etmesi anısına her yıl ülkemiz genelinde coşkuyla kutlanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemize en büyük armağanlarından biri Cumhuriyetin bayramımızın 99. yıldönümü kutlama programı belli oldu.

Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıldönümü kutlama programı 28 Ekim Cuma saat 14.00’de Anıt Park’ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreni ile başlayacak.

TEBRİKLER KABUL EDİLECEK

28 Ekim Cumartesi Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesi saat 10.00’da ilk olarak Vali Erkan Kılıç valilik makamında tebrikleri kabul edecek.

KUTLAMA TÖRENİ

29 Ekim Cumartesi Kent Meydanındaki  (valilik önü) programda Vali, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının tören birliklerini ve halkın bayramını kutlaması ile birlikte tören başlayacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam eden törende Vali Erkan Kılıç, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını gerçekleştirecek.

ŞİİRLER OKUNACAK, HAK OYUNLARI GÖSTERİSİ YAPILACAK

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması ile devam edecek törende, halk oyunları ve mehteran gösterileri yapılacak. Programın akabinde başarılı sporculara ödülleri takdim edilecek. Daha sonra Bayrak ve flamalar ile Askeri Tören Birlikleri, Öğrenci Grupları, Muharip Gaziler Derneği, Sivil Toplum Kuruluşları ile Kamu kurum ve kuruluşları araçlarının geçiş yapmasıyla kent meydanındaki tören son bulacak.

Editör: TE Bilisim