Bolu’da 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, yüzü aşkın vatandaş birlikte yürüyerek, kent meydanında düzenlenen programda bir araya geldi.

Haber: Oğuzhan Eke - Cansu Gürz

Türkiye genlinde 81 ilde, 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında, doğaya ve çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinliklerin Bolu’daki ayağında Demokrasi Meydanı’ndan başlayan ve Kent Meydanı’na kadar devam eden yürüyüş gerçekleştirildi. Her yaştan Bolulu vatandaşın bulunduğu yürüyüşe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, kurum müdürleri, idareciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sırasında ilkokul öğrencileri ellerinde doğa ve çevre mesajları veren dövizler taşıdı.

“YÜZYIL GERİ GETİRİLMESİ MÜMKÜN OLMAYAN VARLIKLARI GÖTÜRMÜŞTÜR”

Kent Meydanı’nda son buluna yürüyüşün akabinde bir dizi etkinlikten oluşan Türkiye Çevre Haftası programı gerçekleştirildi. Programda açılış konuşması yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, “İçinde bulunduğumuz yüzyıl birçok teknolojik imkânı insanlığın hizmetine sunarken bir yandan da insanlığın ortak malı olan doğa ve çevreden geri getirilmesi zor, hatta mümkün olmayan varlıkları da alıp götürmüştür. Çevre ile ilgili uluslararası politikaların dönüm noktası olarak da nitelendirebileceğimiz 5 Haziran 1972 Stockholm konferansı da işte böyle bir çabanın ürünüdür. Konferansın açıldığı günün 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kabul görmesi ve hiç olmazsa çevre gibi önemli ve ortak bir sorunda tüm Dünya ülkelerinin birleşmesi sevindirici bir husus olmuştur” dedi.

“DOĞANIN ÖZENLE KORUNACAĞI GÜNLERİN HAZIRLAYICISI OLUR”

Kurt, 5 Haziran’ın çevre bilinci için bir dönüm noktası olması temennisinde bulunarak, “Dilerim ki çevre kirlenmesi, yok olan canlı türleri,  bozulan ekolojik denge gibi insan faaliyetlerinden doğan olumsuz sonuçları tartıştığımız ve çareler aradığımız 5 Haziran Dünya Çevre Günü kirlenmenin ve bozulmanın gerileyeceği, doğanın özenle korunacağı günlerin hazırlayıcısı olur.  Bu yüzden sadece özel günlerde değil yaşadığımız her gün de ve etkinlikte bulunduğumuz her alanda çevreyi koruyup gözetmemiz konusunda çevre bilinci ve duyarlılığına sahip olan bütün Boluluların benimle aynı duygu ve düşünce içerisinde olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ

Program Gazipaşa İlkokulu öğrencilerinin “Çevre Dedektifi” gösterisi ve yine öğrencilerin geri dönüşüm malzemelerinden hazırladığı kıyafetlerin sergilendiği, geri dönüşüm sergisinin ardından sona erdi. Halk oyunları gösterisinin de bulunduğu program sonrasında Vali Kılıç ve beraberindekiler alandaki sergileri ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim