(HABER MERKEZİ) - Doğan Holding bünyesindeki enerji şirketi; Sakarya, Düzce ve Bolu'nun kesiştiği dağlık alanda Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kuracak.

Bakacak DRES (Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali) isimli proje, diğer projenin son türbininin yer aldığı Dikmen Yaylasından başlayarak Düzce'nin Gölyaka İlçesine bağlı Bakacak, Saçmalıpınar ve Yunusefendi köyleri ile Bolu'nun Mudurnu İlçesi Avdullar, Çamyurdu ve Bekdemirler köylerine uzanacak. Halkın katılımı toplantısı düzenlenerek bölge halkının da görüşleri alınırken süreç devam ediyor.

  • 650 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

13 türbin ile 1 adet elektrik depolama tesisi içeren Bakacak DRES için Düzce ve Bolu ile birlikte Sakarya Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne de Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusu yapıldı. Proje bedeli 650 milyon Türk Lirası olarak belirlenen projede yıllık 200.000.000 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Projenin ekonomik ömrü 49 yıl olarak tahmin ediliyor. Türbinlerin yerleştirileceği noktaların kadastro sisteminde yaylak ve orman nitelikli arazi olarak göründüğü belirtildi. ÇED başvurusu görüşülmeye başlanırken, 26 Aralık Salı günü halkın katılımı toplantısı düzenleneceği bildirildi.

Kaynak: Sakarya MedyaBar