Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk edilmesine ilişkin konuşan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hiçbir siyasi organizasyonun sahiplenmeyeceği birisi” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık ettiği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'nın gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine ise, “Bu CHP’nin iç meseledir. Ona karışmak istemem. O benim değerlendireceğim bir konu değil. Şu kısmı bizi ilgilendirir maalesef bu belediye başkanı hiçbir siyasi partiye yakıştıramayacağımız, demokrasiye, Türkiye'nin değerlerine inanmış, toplumsal dokuya inanmış hiçbir siyasi partiye yakıştıramayacağımız bir üsluplarla gündeme geliyor. Nefret dilini çok kolay kullanabilen, cinsiyetçi dili çok rahat kullanabilen, bunlarla övünen birisi... Avrupa’daki nefret siyaseti üslubunu kullananların fotokopisi gibi bir dil kullanıyor. Belki de Türkiye’de son yıllarda böyle bir üslupla ortaya çıkan çok az siyasetçi görünmüştür. Bu nefret dilini cinsiyetçi dili sahiplenen bu şekilde gündeme gelen bir siyasetçi demokrasi ve temel demokratik değerlere inanan hiçbir siyasi organizasyonun sahiplenmeyeceği birisi” dedi.

Editör: TE Bilisim