AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu, satışı yapılan 90 dönümlük fidanlık arazisindeki, dağ fındığı gen bahçesiyle ilgili, “Fındıklık araştırma istasyonunun korunmasını sizlerden tekrar rica ediyorum. Teknik hatayı ben göz ardı ettiğim için özür diliyorum” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi, mülkiyeti kendisine ait 90 dönümlük fidanlık arazisini ihale usulüyle sattı. Satışın ardından arsaya bir yatırımcı tarafından spor oteli ve hastanesi yapılacağı ifade edildi. Arazi hakkında farklı iddialar tartışılırken, arazinin 6 dönümünde Bolu Dağ Fındığı Araştırma ve Uygulama Merkezi / Bolu Dağ Fındığı Gen Bahçesi’nin mevcut olduğu ortaya çıktı.

“ACEMİLİĞİMİZE GELDİ”

AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu da Belediye Meclisi Kasım Ayı 1’inci oturumunda fındıklık hakkında konuştu. Dimicioğlu, görüşmeler sırasında komisyonda olduğuna dikkat çekerek, “Karar alınırken ben İmar Komisyonu üyesiydim. Seçimlerden 3 ay sonra böyle bir karar geldi önümüze. Parsel, Belediyenin parseliydi. Dolayısıyla Belediyeye ait, Bolu halkının faydasına, bir şeyler yapılması konuşuldu o Mecliste. Bu Mecliste birçok şeyi göz ardı ettik ya da o zaman ki tabi biraz da mesleğimizin dışında olmak üzere acemiliğimize geldi diyebilirim. Bu yüzden grup arkadaşlarımdan ve Bolu halkından özür diliyorum” dedi.

“SATIŞIN DIŞINA ÇIKARTILMASINI ARZU ETTİK”

Dağ fındığının üretildiği parselin satışın dışına çıkarılmasını arzu ettiklerini belirten Dimicioğlu, “Yıllar bu arsanın satışı gündeme geldiğinde, orada Bolu’nun kayıplarını gördük işin açıkçası. Arsa, ucuza satıldı, pahalıya satıldı; satılmalı mı, satılmamalı mı? Bunlar ayrı bir konu. Daha önceki toplantılarda da belirttiğim gibi burada Bolu’nun geleceğini, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir fındıklık araştırma istasyonu var. O bölgenin korunmasıyla ilgili en azından, 7 bin metrekarelik bu parçanın, satışın dışına çıkartılmasını biz, Bolu halkı olarak, sivil toplum örgütleri olarak arzu ettik” ifadelerini kullandı.

“Şimdi alınan karardaki, bir teknik hataydı o zaman. Arsanın işlevini değiştirdik ve TİCK olarak belirledik, yani ticaret ve konut alanı. TİCK olarak belirtilen alanlarda oran belirtmeniz gerekir. Bu oran belirtilmediği için o gün alınan bu karar, teknik olarak hukuksuz bir karar. Yani burada belirtilmediği takdirde yüzde 40’ı konut olarak belirlenir ve bu yüzde 40’lık konutun da bir donatı alanı vardır. Yani bu parsel bu şekilde işlev değiştirirsen Bolu halkının yararına yeşil alan olarak da yaklaşık 15 bin metrekare bir alan bırakılması gerekir” diye konuştu.

“KORUNMASINI SİZLERDEN RİCA EDİYORUM”

Fındıklık arazisinin korunması için ricada bulunan Dimicioğlu, “Bizim amacımız,  hiç kimseyle şeyimiz yok. Ancak Bolu’nun ve Türkiye’nin faydasına olan bu fındıklık araştırma istasyonunun korunmasını sizlerden tekrar rica ediyorum. Bu parçanın, parselin dışına çıkarılması konusunda inisiyatif kullanmanızı istiyorum. Ayrıca tekrar ediyorum, tüm grup arkadaşlarımdan ve Bolu halkından da böyle bir teknik hatayı ben göz ardı ettiğim için özür diliyorum” şeklinde konuştu.

“BOLU BELEDİYESİNİ ENGELLEMEK İSTİYORSUNUZ”

Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, fındıklık arazisinin bahane olduğunu ileri sürerek, “Semih Bey gibi tecrübeli birinin, varsa teknik hata bunu görememesi mümkün mü, değil. Fındıklık işin bahanesi. Siz Bolu Belediyesinin iş yapmasını engellemek istiyorsunuz. Oraya büyük bir park kazandırılmasını engellemeye çalışıyorsunuz” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim