Bolu Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay, basın toplantısında, 2022 yılı için belirlenen dijital su sayacı fiyatlarını, yargıya taşıyacaklarını açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye’deki en yüksek su ücretlerinden biri, Bolu’da kullanılan dijital su sayaçlardan geçiyor. Bolu Belediyesi Kasım Ayı 2’nci oturumunda alınan kararla, Bolu’daki mekanik su sayaçlarına indirim yapılırken, dijital su sayaçlarına ise zam yapıldı. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, zam gerekçesi olarak, vatandaşın mekanik sayaca geçişini hızlandırmak istemeleri olduğunu söyledi.

YÜZDE 74 FAHİŞ FİYAT ARTIŞI YAPILMIŞTIR”

AK Parti Bolu İl Başkanlığı binasında, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri ile düzenlediği basın toplantısında, konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Uğur Akbay da zam kararlarına değindi. Fiyatların ocak ayı sonrasında daha çok artacağının mesajını veren Akbay, “Bolu’nun, yarısından fazlasının kullandığı, konutlardaki dijital su aboneleri için, 2021 Ocak fiyatı, 2.59 liradan,  2022 Ocak fiyatı ise 4.50 liraya çıkarılarak, yüzde 74 fahiş fiyat artışı yapılmıştır. Esnafımızın kullandığı, dijital su aboneleri için, 2021 Ocak fiyatı, 8.62 liradan,  2022 Ocak fiyatı, 15 liraya çıkarılarak, yine yüzde 74 fahiş fiyat artışı yapılmıştır. Bunlar, giydirilmemiş fiyatlardır ve Ocak ayından itibaren otomatikman her ay artış olacaktır” dedi.

“HUKUK BUNU MUTLAKA SORGULAYACAKTIR”

Dijital su sayacı konusunun Anayasa’ya aykırı olduğunu belirten Akbay, mekanik sayaçla, dijital sayaç arasında yüzde 80 fark olduğuna işaret ederek “Anayasanın 10.maddesine aykırı bir şekilde, dijital sayaç kullananlarla, mekanik sayaç kullananlar arasında, yüzde 80 fiyat farkı oluşturulmuştur. Bunun, insafa da vicdana da sığmadığı açıktır ve hukuk bunu mutlaka sorgulayacaktır. Gelir tarife cetvelinde, hiçbir altyapı çalışması olmadan; uydurma, mesnetsiz, keyfi ve sorumsuz bir şekilde, yeniden değerleme oranının kat be kat üzerinde olan, fahiş fiyat artışlarının da Adliye tarafından sorgulanmasını sağlamak boynumuzun borcudur. Bolumuzun hiç endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“GEREKTİĞİNDE HUKUKA TAŞIYACAĞIZ”

Konuyu hukuka taşıyacaklarına da işaret eden Akbay, “Her şeyin ama her şeyin farkındayız. AK kadrolar bu ayrımcı, ayrıştırıcı, yönetim anlayışına karşı görevini sonuna kadar yapacak ve aldığı her bir oyun hakkını verecektir. Bundan sonra topyekûn bu hukuksuzluğun karşısında duracağız ve bu konuları tek tek gerektiğinde hukuka taşıyacağız. Yargı süreci bundan sonra başlayacak” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim