İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş’ın 14 Ocak’ta gerçekleşecek parti kongrelerinde başkanlığa aday olmayacağını duyurmasının ardından, Bolu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Burhan Aktaş Bolu İYİ Parti il ve ilçe yönetimlerinin de uygun görmesiyle başkanlığa aday olacağını belirtti.

Bolu İYİ Parti Merkez Binasında yapılan toplantıya; İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Bolu Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürü Burhan Aktaş, İYİ Parti il ve ilçe başkanları, İYİ Parti üyeleri ve başka siyasi partilerden İYİ Partiye üye olan vatandaşlar katıldı.

Ahmet Örnekbaş toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada,“14 Ocak Cumartesi günü yapılacak Bolu İl Kongresinde aday olarak açıklamasını yapacak Sayın Burhan Aktaş’ın değerlendirmelerini, açıklamalarını dinleyeceğiz. Bunu dışında partimizin bu yükseliş sürecinde iktidar yürüyüşünde bizlere destek olmak için değişik siyasi partilerden istifa ederek iyi parti ailesine katılıp bizimle yol yürümek isteyen arkadaşlarımızın partiye katılımını ve rozet takma törenini yapacağız” ifadelerini kullandı.

“AHMET ÖRNEKBAŞ, İL BAŞKANLIĞINA TALİP OLMAYACAĞINI DUYURDU”

Burhan Aktaş, Ahmet Örnekbaş’ın aday olmadığını vurgulayarak,“ Adım Burhan Aktaş.1983 yılında bankacılıkla başlayan meslek hayatıma son 12 yılı şube müdürlüğü olmak üzere 2015 yılında tamamladım. Sayın İl Başkanımın davetiyle de İYİ Parti Ailesine katıldım. Mevcut il başkanım Sayın Ahmet Örnekbaş yayımladığı deklarasyonla 14 Ocak 2023 tarihinde yapılacak kongrede il başkanlığına talip olmadığını kamuoyuna duyurmuştur. Sayın başkanımızın bir sonraki duyurusunun Yüce Türk Milletinin meclisine katılma yönünde olacağını temenni ediyor, öyle olmasını arzu ediyoruz” dedi.

AKTAŞ, YÖNETİME ADAY OLDU

Aktaş adaylığını şu sözlerle açıkladı: “Sayın Ahmet Örnekbaş’ın aday olmaması sebebiyle boşalacak il başkanlığına il ve ilçelerimiz yönetimlerinin de uygun görmesiyle u göreve talip olduğumu Sayın Bolulu Hemşerilerimize arz ederim. Cesurlar hareketi olarak tanımlanan ve mensup olmaktan gurur duyduğum İYİ Partimizin Kuruluşundan bu yana il, ilçe ve belde yönetimlerinde görev almış bütün gönüldaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. 14 Ocak’ta yapılacak kongrede değerli delegelerimizin de uygun görmesi halinde Liderimiz Sayın Meral Akşener Hanımefendiye çıktığı bu kutlu davada yeni yönetimimizi de güçlü bir şekilde yanında olduğumuzu yapacağımız çalışmalarla duyurmak istiyoruz. Saygılarımla ”

Yapılan açıklamaların ardından partiye yeni katılan üyelere rozet takdimi yapıldı.

Toplantı,fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilisim