Bolu Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. birleşimi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda, Başkan Tanju Özcan’ın Bolululara müjde olarak duyurduğu sosyal konut projesi “ATAKENT Konutlarının” ihalesinin iptal edildiği duyuruldu.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı 1. Birleşiminde Dağkent mevkiinde 6 blok, 404 daireden oluşan bir konut projesine başlayacaklarını ve projenin avan ihalesini gerçekleştirdiklerini müjdelemişti.  Akabinde Bolu halkının sabırsızlıkla beklediği Bolu Belediyesi ATAKENT Konutları’nın yapım ihalesi 27 Ekim 2021 tarihinde gerçekleştirilmişti.

Bolu Belediye Meclisi Aralık Ayı 1. Oturumunda konuyla ilgili başkan Tanju Özcan, dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek olan ve 404 adet konuttan oluşan ATAKENT Konutları yapım ihalesinin iptal edildiğini yeniden ihalesinin yapılacağını vurguladı. Özcan, İhaleyi alan şirketin ihale yasağı olduğu ve şirket ortaklarının bir tanesinin FETÖ’den dolayı kesinleşmiş cezası olduğunu da sözlerine ekledi.

“FETÖ’DEN DOLAYI YARGITAY’DA CEZASI KESİNLEŞMİŞ”

Başkan Özcan, meclis üyelerine ihalenin iptaline ilişkin de bilgiler vererek; “Bilindiği üzere 404 tane Atakent konutları ile ilgili ihaleye şirketimizin ihalesini takip ettik. O gün 4 istekli katılmıştı. 1 tanesi aldı.  Bu ihale 27 Ekim’de yapılmıştı. 5 Kasım’da bu şirketin ortaklarından bir tanesinin FETÖ’den dolayı Yargıtay’da cezası kesinleşmiş. 6 Kasım’da da bizden önce ihalesini aldıkları Şehitkamil Belediyesi bu kararı gerekçe göstererek Kamu ihale kurumuna bu şirketle ilgili ihale yasağı koymuş. Bizim ihalede yasaklı değil. O, 10 günün kesinleştirme gününde bu yasak koyulmuş. Sonrasında biz bunları yasayı uygun şekilde davet ettik” ifadelerini kullandı.

“İHALEYİ İPTAL ETMEK ZORUNDA KALDIK”

Yaklaşık maliyetin hesaplanıp yeniden ihalenin yapışacağını da dile getiren Başkan Özcan; “Sözleşme imzalanmadan önce bir kez daha yasaklı olup olmadığı soruluyor. Bunlar bu arada mahkemeye gitmişler ama sonuç alamamışlar. Sonuç itibariyle biz bu şirketle sözleşme imzalamadık.  Çünkü ihale yasaklısı olduğu için, ikinci teklifle de arasında %20’den fazla olduğu içinde ihaleyi iptal etmek zorunda kaldık. Şimdi yaklaşık maliyet hesaplanacak yine şeffaf bir şekilde ihaleye çıkılacak”  diye konuştu.

Editör: TE Bilisim