(HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Diş hekimliği fakültesinde hizmet veren 8 kliniğe bir yenisi daha eklenerek “Entegre klinik” hizmete açıldı.

foto galeri gif

Açılışa, Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz, Prof. Dr. Aydın Him ve Coşkun Karaca, BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, BAİBÜ Genel Sekreteri İhsan Ağcan, kurum müdürleri, üniversitenin senato üyeleri, fakülte öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Diş Hekimliği Fakültesi faaliyete geçen, Bolu ve bölgesine büyük katkı sunacak Entegre Kliniğinin açılış töreni büyük katılımla gerçekleşti.

“Entegre kliniğinin” açılış programında ilk olarak kürsüye gelen BAİBÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Keleş, Kliniğin açılmasında emeği olan herkese teşekkür etti.

 “56 HASTA KOLTUĞU VE 2 RÖNTGEN ÜNİTESİ İLE HİZMET VERİLECEK”

Açılışı yapılan entegre kliniğiyle hizmet kalitesinin ve hasta memnuniyetinin artmasının yanı sıra randevu alma süresinin kısaltılmasının hedeflendiğini belirten Keleş, klinikte 4 anabilim dalı, 56 hasta koltuğu ve 2 röntgen ünitesi ile hizmet verileceğini, açılan Entegre Kliniği ile Bolu ve bölgesinde çok önemli bir boşluğu dolduracağını kaydetti.

“DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTEMİZ GÖZ DOLDURUYOR”

Keleş’in ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Diş Hekimliği Fakültesinin fiziki şartları açısından Türkiye’de göz dolduran fakültelerden biri olduğuna dikkat çekerek; “Birçok üniversite böyle bir fakülte binasına sahip değil. Tıp fakültesinin ek bir binasında veya rektörlüğün tahsis ettiği yedek binada hizmetlerini vermekteler. Şükür olsun kendimize ait çok büyük köklü bir fizikiye yapıya sahibiz. Giderek öğretim üyesi sayımızda artıyor. Önümüzdeki dönem birkaç arkadaşımız daha inşallah ekibe katılacak. Ekip açığı da hızlı bir şekilde kapatılmış olacak.” şeklinde konuştu.

“ENTEGRE KLİNİĞİMİZ BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK”

Diş hekimliği Fakültesine açılan entegre kliniğinin büyük fayda sağlayacağının altını çizen Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı; “Diş Hekimliği Fakültelerinde sadece öğrenci yetiştirilmiyor Lisans Eğitimi verilmiyor. Aynı zamanda Sağlık Bakanlığına Ağız Diş Sağlığı ünitelerine ve bazen de akademik camia için uzmanlar yetiştiriyoruz. Güçlü bir öğretim üyesi kadrosuna sahipsek bu elemanları ancak veriyorlar. O noktada da iyi bir yerdeyiz. Sağlık Bakanlığı uzman yetiştirmek üzere bize öğrenci gönderiyor. Ocakta 8 tencere vardı, büyük bir göz boştu. Artık kazan kaynamaya başladı. İnşallah hem kazan kaynamış olacak hem de etrafına fayda sağlayacak Diş Hekimliği Fakültesi. Değerli hocalarımız, destek veren akademik personelimiz, idari personel aynı zamanda temizlik hizmetine destek veren tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

 AKGÜL, KLİNİĞE EMEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, entegre kliniğinin açılışında bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek; “Bolu’nun bir evladı olarak entegre kliniğimizin açılışında bulunmaktan, ilimize katkı sağlanmasından hem hastalık tedavi sürecinde hem de öğrenci kardeşlerimizin yetişmesinde bir nebze katkıyı artırabilmek adına yapılan yatırımlardan büyük onur ve gurur duyuyorum. Buraya emek veren tüm hocalarımıza, personelimize şükranlarımız sunuyorum. Mustafa Kemal Atatürk “Beni Türk hekimlerine Emanet edin” diyor. Bizler sizlere güveniyor, kendimizi sizlere teslim ediyoruz.  Kliniğimiz hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

 “BOLU SAĞLIK ALANINDA ÖNDE GELEN İLLERDEN BİR TANESİ”

Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi diş hekimliği fakültesi bünyesinde entegre tesisin açılışını gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “İnsanın sağlığı son derece önemli. Buna verilecek değer çok kıymetli.  İzzet Baysal’ın kurmuş olduğu vakfın vermiş olduğu destek her türlü takdirin üzerinde. Entegre kliniğinin açılışı ile Bolu sağlık alanında gerçekten bölgede önde gelen illerden bir tanesi. Bu tesis ile birlikte bunu daha güçlü bir şekilde ortaya koymuş oluyoruz. Sağlık alanında başta üniversitemiz olmak üzere sağlık bakanlığının güzel tesisleri var Bolu’da. Vatandaşların da memnuniyet gösteriyor” diye konuştu.

“SAĞLIĞA VERİLEN HER TÜRLÜ DESTEK KIYMETLİ”

Kliniğin büyük katkı sağlayacağına değinen Vali Kılıç; “Entegre kliniği ile hem vatandaşlarımızın hizmet alma noktasında iş sağlığı olarak hem daha hızlı bir şekilde sağlıklı bir ortamda hizmet almış olacaklar. Bunun yanında tabi üniversitemiz diş hekimliği fakültesi bünyesindeki öğrencilerimizde entegre klinik sayesinde daha iyi bir eğitim almış olacak. Uygulamalarını yerinde gerçekleştirecek. Bu kliniğimizin üniversitemize ve ülkemize çok büyük katkısı olacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Bolumuza önemli bir klinik kazandırdık” açıklamasında bulundu.

Vali Kılıç’ın sözlerini noktalamasının ardından entegre kliniğinin açılışı kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Klinikte incelemelerde bulunan protokol üyeleri vatandaşlara diş fırçası hediye etti.

Editör: Oğuzhan EKE