Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, uluslararası öğrenci merkezliÖğrenci Mimari Fikir Tasarımı Yarışması” düzenliyor.

Haber: Servet Gökçek

“Öğrenci Mimari Fikir Tasarımı Yarışması”na Yükseköğretim Kuruluna bağlı (T.C. VE KKTC’de yer alan) üniversitelerin lisans öğrencileri katılabilir. Yarışmaya katılacak öğrenciler en fazla 3 ekipten oluşmalı ve ekip temsilcisinin Mimarlık Bölümü Lisans öğrencisi olma zorunluluğu var.

Yarışmaya ön kayıtlar 8-29 Haziran 2022 tarihleri arasından yapılacak olup, yarışmanın proje teslim tarihi ise 5 Ağustos 2022.  Yarışmaya kayıt ve katılım ücretsizdir.

YARIŞMANIN AMACI

Uluslararası öğrenci hareketliliği tarih boyunca var olmakla birlikte bugün için ülkeler açısından hem ciddi bir ekonomik girdi hem siyasi bir imkân hem de kültür ihracı için bir fırsat olarak değerlendirilmektedir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ülkenin gerçeklerine ve yükseköğretim stratejisine uygun olarak uluslararası öğrenci hareketliliğine katkı sağlamayı bir amaç edinmiştir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi konumu itibariyle, uluslararası öğrencilerin en çok tercih ettiği bir kurum haline gelmiştir. Üniversite içerisinde uluslararası öğrenci hareketliliğinde, gelen öğrencinin tüm bürokratik işlemlerini, sosyal ve kültürel paylaşımlarını yürüteceği bir mekânın bulunmamaktadır. Bu öğrencilerin sağlıklı bir uyum süreci yaşaması için küçük ve büyük farklı ölçeklerde katılımlara olanak sağlayan toplantı alanları, kültürel ve sosyal paylaşımların ve etkinliklerin gerçekleştirilebileceği mekânları barındıran kampüs mimari diline uygun bir yapı tasarımına ihtiyaç duyulmaktadır.

YARIŞMAYA KATILIM KRİTERLERİ

Yarışma, Yükseköğretim Kuruluna bağlı (T.C. ve KKTC’ de yer alan) üniversitelerin lisans öğrencilerine açıktır. Öğrenciler yarışmaya bireysel olarak katılabilecekleri gibi ekip halinde de katılabilirler. Yarışma sürecinde birlikte çalışmanın disiplinler arası ilişkiyi güçlendirecek bir deneyim yaratacağı öngörüsüyle, yarışmaya ekip olarak girilmesi tavsiye edilmektedir.

Ekipler en fazla 3 yarışmacı ile sınırlı olmalıdır. Ekip temsilcisinin Mimarlık Bölümü lisans öğrencisi olması zorunludur. Ekipte yer alacak diğer öğrenciler, farklı bölümlerde öğrenim görüyor olabilir. Katılımcıların lisans öğrenimlerini sürdürdüklerine dair öğrenci belgesi sunması zorunludur.

Yarışmada dereceye giren öğrencilerden, birinciye 25 bin TL, ikinciye 15 bin TL, üçüncüye 7.500 TL, mansiyon (3 adet) 2 bin TL ödül verilecek.

Editör: TE Bilisim