Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi ve İŞKUR öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Kariyer Gelişim Programı BAİBÜ Kültür Merkezi Pembe Salon’da gerçekleştirildi.

Öğrenciler ve akademisyenlerin katıldığı programın açılış konuşmasını BAİBÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. sınıf öğrencisi Zeynep Ketrez yaptı.

Ketrez programın amacını ve kapsamını katılımcılara aktardıktan sonra sunumunu yapması için İŞKUR İstihdam Danışmanı Ali İhsan Kılıç’ı kürsüye davet etti.

Kılıç: “Doğru Planlanmış Bir Kariyer; Tatmin, Mutluluk, Başarı ve Özgüven Getirir”

İŞKUR İstihdam Danışmanı Ali İhsan Kılıç, İŞKUR hakkında bilgi vererek kurumun hedef kitlesini, amacını, misyonunu ve vizyonunu katılımcılara aktardı.

İş arama sürecinden bahseden Kılıç, işverenlerin istediği niteliklere değindi. İŞKUR’un 13 yıldır iş gücü piyasası araştırmaları yaptığını belirten Kılıç, işverenlerin yeni mezunlarda aradığı kriterlere değindi.

İŞKUR’un Türkiye’de 164 şubesinin olduğunu söyleyen Kılıç, özgeçmişi doğru hazırlamanın önemini vurguladı. Motivasyon mektubu yazma ve iş görüşmesi aşamaları hakkında konuşan Kılıç “Doğru planlanmış bir kariyer; tatmin, mutluluk, başarı ve özgüven getirir” diyerek sözlerini noktaladı.

Kılıç’ın sözlerini noktalamasının ardından toplu fotoğraf çekilmesiyle program sona erdi.

Editör: TE Bilisim