Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 425 bin öğretmeni aşı sürecinin başladığını hatırlatarak, 1 milyon 259 bin öğretmenin kimlik bilgilerinin Sağlık Bakanlığı’yla paylaşıldığını söyledi.

HABER: ALİ ÇAĞRI DEMİRTAŞ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, aşılama süreciyle ilgili açıklamalarda bulunarak Sağlık Bakanlığı tarafından aşı tedarik sürecini çok hassas yürütüldüğünün altını çizdi.

Öğretmenlerin aşılanma durumu hakkında bilgiler veren Selçuk, “Bundan 2 hafta önce '100 bine yakın öğretmenimiz aşılandı ve bu süreç devam ediyor.' demiştim. Bugün, 425 bin öğretmenimizin aşı süreci başladı. İstedikleri zaman randevu alıp gidip aşı olabilirler. İlk önce ilkokullardan ve köy okullarından başlanmıştı. Biz 1 milyon 259 bin arkadaşımızın kimlik bilgilerini Sağlık Bakanlığıyla paylaştık. Burada önemli olan aşı tedarik süreci. Aşıyı Sağlık Bakanlığı planladığı için ve gerçekten çok hassasiyetle planlıyorlar. Günlük olarak da arkadaşlarımız temas halinde. Bugün bir küçük grup yazışmalarda eksik bırakılmış hemen karşılıklı olarak 1 saatin içinde düzeltildi. 8-12'lerle ilgili olarak da Sağlık Bakanlığı planlaması dahilinde bunu en kısa zamanda yapacak. Bu tamamen aşı tedarik süreciyle bağlantılı” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilisim