Belediye Meclisi toplantısında Tasarruf Tedbirleri Genelgesi hakkında konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı burada bir satır dışında Allah Teâlâ’nın emirlerini hatırlatmış. Bu genelgeyi gönderdiği için teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı’mızın ‘Tasarruf edin’ demesi çok güzel. Ama ‘Ben hariç’ demesi çok kötü” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayımlandı. Genelge kapsamında belediyeler ve valilikler dahil tüm kamu kurumlarına uyulması gereken yeni tasarruf esasları tebliğ edildi. Konuyla ilgili Belediye Meclisi Temmuz Ayı 1. Oturumunda, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bir değerlendirmede bulundu. Genelgenin temelinde doğru bir adım olduğuna dikkat çeken ve yer alan kurallar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Özcan, öte yandan Cumhurbaşkanlığı’nın ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin genelge dışında tutulmasına tepki gösterdi.

“BUNLARIN HEPSİNE EYVALLAH”

Genelgede yer alan maddeleri sıralayarak, bu madddeleri kabul edebileceğini belirten Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı tarafından bir genelge yayınlandı. ‘Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’dir. Genelgede, ‘İş artışı yapamazsınız’ diyor, ‘kamulaştırma yapamazsınız’ diyor. Belediyelere özel çıkmış.  ‘Araçlarınızı 2023’e kadar yüzde 20 oranında azaltacaksınız’ diyor.  ‘Bundan sonra belediye başkanı araç alırsa, on yaşından küçük araç almayacak’ diyor. ‘Yerli araç alacak’ diyor. Bunların hepsine eyvallah. Aslında Sayın Cumhurbaşkanı burada bir satır dışında Allah Teâlâ’nın emirlerini hatırlatmış” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Genelge için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür eden Başkan Özcan, “Yeni mevzuat çerçevesinde israf etmeyin, tasarruf edin’ demiş. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’na bu genelgeyi gönderdiği için teşekkür ediyorum. Ama bir satırı hariç. Bu genelge hükümleri diyor, ‘her kamu kuruluşlarını bağlar ama Cumhurbaşkanlığı İdare İşler Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı Genel Sekreterliği hariç’ diyor. Arkadaşlar israf haramdır. Allah Teala, ‘israf haramdır’ derken istisna koymuş mu? Şu kurumlar hariçtir diye. Tasarruf Allah’ın emridir. ‘İsraf yapmayın’ diyorsa Allah, aynı zamanda şunu söylüyor, ‘Tasarruf yapın’ diyor” ifadelerini kullandı

“CUMHURBAŞKANLIĞI VE TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ NİYE TABİ DEĞİL?”

Genelgeye Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tabi olmamasına tepki gösteren Özcan, “Tamam, bütün kurumlar tasarruf yapsın. Sonuna kadar arkasındayım. Geç kalmış tasarruf genelgesi.  Bu tasarruf kısıtlamasına herkes tabi ise Cumhurbaşkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi niye tabi değil? Onlar kamu kuruluşu değil mi? Bizim sosyal yardımlarımıza bile müdahale ediliyor. Bütün yasalara aykırı çıkartılmış bir genelge.  Sayın Cumhurbaşkanı’mızın ‘Tasarruf edin’ demesi çok güzel. Ama, ‘Ben hariç’ demesi çok kötü” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim