Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Partili Meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik sözlerini bu kez Öz Sağlık İş Genel Başkanı Devlet Sert ve sendika üyeleri protesto etti. Sert; “Kadına yönelik ahlaksız saldırıyı yapan bu köhnemiş zihniyete karşı gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ - KAMERA: SERVET GÖKÇEK

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın belediye meclis toplantısında AK Partili üye Hacer Çınar’a yönelik sözleri belediye binası önünde protesto edildi. Protesto eylemine katılan ve koruma kararı alan AK Parti Bolu Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar’ı, sendika üyeleri kadınlar elleriyle başının üstüne şemsiye yaparak, Özcan’dan korumaya çalıştılar. Belediye Başkanı Özcan ise kendisini proteste edenleri 6. kattaki makam odasının camından seyredip, protestoları alkışlayıp, dinledi.

Bolu Belediye Başkanı CHP’li Tanju Özcan, 16 Mayıs'ta gerçekleştirilen belediye meclis toplantısı sırasında AK Parti sıralarında oturan meclis üyesi Hacer Çınar'a, "Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” dedi. Tepki çeken sözlerin ardından Başkan Özcan sosyal medya hesabından, söz konusu konuşmayı paylaşıp, "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" diye açıklama yaptı. Başkan Özcan'ın bu paylaşımı da tepki çekti. Hacer Çınar, Tanju Özcan'ın sözleri ve paylaşımı nedeniyle, avukatı Fikret Çıracı aracılığıyla Bolu 1'inci Aile Mahkemesi'ne, kendisine yönelik Tanju Özcan'a karşı koruma kararı alınması için başvuru yaptı. Tanju Özcan'ın sözlerini psikolojik şiddet kabul eden mahkeme, Çınar'ın 'Tedbir' talebini kabul etti.

BAŞKAN ÖZCAN PROTESTOLARA DANS EDEREK EŞLİK ETTİ

Gerçekleştirilen protesto gösterilerinin ardından Hacer Çınar'ın il temsilcisi olduğu Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert Bolu’ya gelerek eyleme katıldı. Eyleme katılanlar 'Eline, beline, diline hakim ol' sloganları atarken, ellerinde de ‘Terbiyesiz Tanju Özcan’ yazılı dövizler taşıdı.

Toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, "Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan'ın bir siyasetçiye, bir sendikacıya, bir insana, bir kadına ama her şeyden önemlisi bir anneye yaptığı hakareti kınamak için toplandık. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, Belediye meclisinde oylama için el kaldıran AK Partili Kadın Belediye Meclis üyesi ve Sendikamızın Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar'a yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz ben evli barklı adamım" şeklinde ahlaktan yoksun saldırısı tüm kamuoyunu özellikle de kadınlarımızı derinden yaralamıştır. Bu saldırı sadece meclis üyesi Şube Başkanımıza değil; tüm kadınlara ve kadınların onuruna yapılmıştır.

“ZİHNİYETE KARŞI GEREKENLERİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ”

Türk kadınının gücünü, ahlakını ve inançlarını yok sayarak, çirkin saldırıda bulunulmasını asla kabul etmediklerini vurgulayan Sert, “Zamanı geldiğinde zalim Bolu Beyi'ne, Köroğlu'nun kadınlarının da gereken cevabı en güzel şekilde vereceğini biliyoruz. Belediye Başkanı'nın üyesi olduğu CHP'yi de uyarıyoruz. Her fırsatta kadınları aşağılayan, her açıklamasında kadınları meta olarak gören, emekçi bir kadına yönelik ahlaksız saldırıyı yapan bu köhnemiş zihniyete karşı gerekenlerin yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

“HACER ÇINAR YALNIZ DEĞİLDİR”

Bolu Belediyesi Meclis üyelerine de çağrıda bulunan Sert, hangi siyasi partiden olursa olsun, bir kadına, bir emekçiye, bir anneye karşı yapılan bu davranışa karşı tüm siyasi partilerin tavır almasını beklediklerini belirtti.

Sert, Öz Sağlık-İş teşkilatı ve HAK-İŞ teşkilatının tüm gücüyle Çınar'ın yanında olduğunu, haklı mücadelesinde destekçisi ve sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını kaydetti.

“ÖZÜR BEKLEDİM”

Grupla belediye önüne gelen AK Partili Belediye Meclis üyesi Hacer Çınar da gazetecilerin sorusu üzerine, artık olayın yargıya intikal ettiğini bildirdi. Çınar, özür beklediğini belirterek, "Sonuçta bir olay yaşandı. İnsanlar gaf yapabilirler. Bu süreç içerisinde bir özür bekledim. Ama herhalde ayamadı, özür dilemek aklına gelmedi herhalde. Daha sonra "İffetimi koruyorum" demesi asla kabul edilemez. Önce Allah'a, sonra yargıya, sonra Bolu'ya ve Türkiye'deki bütün kadınlara onu havale ediyorum." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim