(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Belediyesi, 5 yılda 63 yeni park yaparak, yeşil alan miktarını 254 bin metrekare arttırdı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, son 5 yılda, Bolu’da yapılan park sayısına ilişkin detaylı bilgi paylaştı. “Bolu’yu parklarla donattık” diyen Başkan Özcan, 5 yılda Bolu’daki yeşil alanı 254 bin metrekare arttırdıklarının altını çizdi.

Konuyla ilgili, “Biz 5 yılda Bolu’yu parklarla donattık. Halkımız nefes alsın, çocuklarımız çocukluklarını doyasıya yaşasın diye 5 yılda tam 63 yeni parkın yapımını tamamlayarak hizmete sunduk. Ayrıca Atatürk Orman Parkı, Karaçayır Parkı gibi mevcut 20 parkımızı da baştan aşağı yeniledik. Yeşil alan miktarımız ise 5 yılda 254 bin metrekare arttı. Ayrıca 40 bin fidanı toprakla buluşturarak yeşilin, doğanın başkenti Bolu’yu doğasıyla uyumlu hale getiriyoruz” dedi.

“Park sayıları yeni dönemde daha da artacak”

Özcan, yeniden belediye başkanlığı görevine devam etmesi durumunda, park sayısının artacağını işaret ederek, “31 Mart’ta Bolu halkımız bizi yeniden destekler ve bu emaneti bize layık görürse; doğaya ve yeşile sahip çıktığımız, halkımıza nefes aldıran parklarımızın sayıları ve diğer çalışmalarımız yeni dönemde daha da artacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE