Bolu Belediyesi, yeni başlattığı projeyle, yatağa mahkûm olan yatalak hastaları kurduğu ekiple haftada bir kez yıkayacak. Sekiz yıldır yapılan ev ziyaretleri sonucunda toplanan bilgi ile hasta ve hasta yakınlarının ihtiyaçlarına göre hizmet ettiklerini belirten Başkan Yılmaz, “Sosyal Belediyecilik anlayışı budur” dedi.

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, sekiz yıldır belediye ve diğer kurumlarla birlikte yaptıkları hasta ziyaretlerinde gördükleri sıkıntılara dair Bolu Belediyesi olarak geliştirdikleri projeleri anlatarak, “Bizim yaptığımız çalışma sadece bir hasta ziyareti değil. Hastanın bütün dertleriyle ilgilendiğimiz gibi o ailenin sosyal olarak ne sıkıntısı varsa onu da çözme çalışmasıdır. Yani devletin bütün kurumlarıyla sıkıntılı olan bir vatandaşın yanında olmamızdır” dedi.

Yılmaz, sekiz yıldır her Perşembe yapılan ziyaretler hastalar ve hasta yakınlarının sorunlarını çözmek için çok önemli bir sosyal belediyecilik anlayışıdır derken konuşmasına şu şekilde devam etti; "Bolu belediyesi olarak sekiz yıldır hasta ziyaretleri yapmaktayız. Tek başkanlık olarak değil belediye bünyesindeki birimler de yapmaktadır. Kamu hastaneleri genel sekreteri, sağlık il müdürlüğümüz, aile sosyal il müdürlüğümüz, Kızılay ve AK Partinin bütün teşkilatları olmak üzere her Perşembe Bolu’da ziyaret yapmaktayız. Yaptığımız ziyaretler sadece ziyaret olarak kalmıyor, hastanın dertleri ile ilgilendiğimiz gibi o ailenin sosyal ne gibi sıkıntıları varsa o sıkıntıları da çözmeye yönelik bir ziyarettir. Gördüğümüz sıkıntılardan bir tanesi, engelli bireylerin olduğu aileler çocuklarını bırakıp gidebilecekleri güvenli bir yerleri yoktu. Şu an bu sorunu çözdük. Bunun dışında bolu sağlık konusunda çok ileri durumda, yakın il ve ilçeler dışında yurt dışından bile hasta alır duruma geldi. Hasta yakınlarının kalacağı yer konusunu da Bolu Belediyesi olarak çözmüş durumdayız. Kısaca hastalarımızın yakınlarının kalacağı yer konusunu çözmüş bulunmaktayız."

Gördükleri sıkıntılardan birisinin yatalak hastaların temizliği konusunda olduğunu ifade eden Yılmaz; “Bakıma muhtaç hastalarımız var. Bu hastalarımızın yıkanması ve temizliği açısından büyük problemlerimiz olduğunu gördük. Bununla ilgili uzun zamandır çalışma yapıyoruz. Şu an mevcut hastaların yıkamasını ailedekiler yapamadıkları için o hasta evlerine gittiğimizde kokudan durulmuyor. Çoğu sıkıntılarını çözüyoruz ama yıkama konusunu çözememiştik. Dört kişilik bir ekip oluşturduk ve onlar eğitimlerini aldılar. Şu an 70 kişi olan bakıma muhtaç ailelerin haftada bir yıkanma işlemlerini Bolu Belediyesi olarak başlattık. Bunlar bizim sosyal belediye olarak yapmış olduğumuz örnek çalışmalardır.” dedi.

Editör: TE Bilisim