Yapımı tamamlanan Bolu Gençlik Merkezi bünyesinde deneyap atölyesininim açılışı gerçekleştirildi.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli gençlerin tespit edilmesi, gelişimleri için desteklerin sağlanması amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın ortak çalışması sonucu gençlik merkezlerinde kurulmaya başladı.

Bolu’da da, Gençlik Merkezi Olimpiyat Gençofis yapımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi. Deneyap Teknoloji Atölyesi açılışına Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Deneyap Atölyeleri sorumluları Sevinç Çam Doğan, Bülent Aydın; şube müdürleri ve personel katılım gösterdi.

Deneyap Teknoloji Atölyelerinde 3 yıl boyunca ücretsiz olarak tasarım ve üretim, elektronik programlama ve nesnelerin interneti, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay teknolojileri, yapay zekâ, nanoteknoloji ve malzeme bilimi, ileri robotik, robotik ve kodlama, mobil uygulama gibi 11 farklı başlıkta eğitimler verilecek.

Bolu’da 4.faz kapsamında açılacak olan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde eğitim almak isteyen ortaokul ( 4-5) ve lise (8-9- lise hazırlık) sınıflarından 888 gencin başvuruları alındı. 4 seans şeklinde gerçekleştirilen e-sınav sonucunda ikinci aşama olan uygulama sınavına girmeye( 253 ortaokul düzeyinde ve 133 lise) toplamda 386 aday hak kazandı.

Uygulama sınavı ekim ayında bakanlığın belirlediği bir tarihte yapılacaktır. Sınav sonucunda başarılı olan 100 ortaokul ve 50 lise öğrenci Deneyap Atölyelerinde eğitim görmeye başlayacak.

 

Editör: TE Bilisim