Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne bağlı arama-kurtarma ekibi, tam donanımlı olarak, depremden etkilenen Adana’ya doğru yola çıktı.

Haber: Oğuzhan Eke

Binlerce vatandaşı etkileyen ve yüzlerce can kaybına neden olan 7.4 büyüklüğündeki deprem sonrasında bölgeye arama ve kurtarma ekiplerinin sevkiyatı devam ediyor. Bu kapsamda Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de AFAD koordinesinde deprem bölgesine harekete geçti.

“TALEP OLURSA İKİNCİ BİR EKİP DAHA GÖNDERECEĞİZ”

Bolu’dan giden ekibin Adana’da görev alacağını belirten Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürü Hüseyin Kazlı, “Adana bizim bölgemiz. Tam donanımlı bir ekip oluşturduk. Kurtarma aracı, ekip olarak gönderiyoruz. Talep olursa ikinci bir ekip daha göndereceğiz. Bunun yanında arkadaşlarımız her türlü donanıma sahip. Uydu telefonu da verdik arkadaşlarımıza” dedi.

“BÖLGEDEKİ BELEDİYE BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞECEĞİM”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bölgeyle irtibat halinde olacaklarını ifade ederek, “Önce teşekkür ediyorum size ve tüm arkadaşlarıma. Çok büyük bir felaket yaşandı sabaha karşı. Çok büyük bir deprem… 10 ilimizde etkili oldu. Şu anda ne kadar ölü ve yaralı var bilmiyoruz. Ama siz hızlı bir şekilde irtibata geçmişsiniz. Arama-kurtarma ekibi olarak faaliyete geçimmişsiniz. Ben de bölgedeki belediye başkanları ile görüşeceğim. Ona göre tekrar yardımcı olmamız gereken bir konu olursa hem itfaiyemiz hem de diğer birimlerimiz aracılığıyla yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.

AFAD’ı da ziyaret etti

Belediye Başkanı Tanju Özcan daha sonra Bolu AFAD İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Burada AFAD yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgiler alan Özcan, daha sonra aralarında belediye personellerinin de bulunduğu AFAD gönüllülerine yapacakları arama kurtarma çalışmalarında kolaylıklar diledi.

 

Editör: TE Bilisim