(HABER MERKEZİ) - Bolu Valiliği İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda Anne Dostu Hastane unvanını korumaya hak kazandı. Hastane, anne ve bebek sağlığına verdiği önemi bir kez daha gösterdi.

Amacı, anne sağlığı hizmetlerinin niteliğini artırarak anne adaylarının güvenli, kaliteli doğum hizmetine ulaşmalarını sağlamak olan “Anne Dostu Hastane Programı” ile Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde mahremiyete dayalı tek kişilik “Doğum Üniteleri” oluşturularak refakatçisi ile beraber gebelerin kendilerini rahat, ev ortamında hissedebilmeleri sağlanmaya devam ediyor. 

Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesinde tek kişilik doğum ünitelerinin yanı sıra ilaçsız ağrı azaltan doğum yöntemi olarak bilinen suda doğum yöntemi ile stres seviyesinin ve doğum kaygısının azalması sağlanarak anne adayları daha rahat bir doğum yapabiliyor.

Anne Dostu Hastane unvanı almak için, hastaneye ait bir emzirme politikası olması, hastaneye başvuran gebe ve annelere bu politika doğrultusunda yaklaşılması, annelerin emzirme konusunda desteklenmesi ve teşvik edilmesi gibi belirli kriterleri yerine getiren ve devamını sağlayan Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi için yetkililer; “ilimizde anne ve bebek sağlığı için en iyi hizmeti sunmayı hedeflediklerini, hastanenin Anne Dostu Hastane unvanlarını korudukları için gururlu olduklarını, tüm ekibi tebrik ettiklerini” ifade ettiler.

Editör: Ebru Buket EKE