DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı İzzet Baysal Caddesi üzerinde gören Bolulu vatandaşlar sıkıntılarını aktararak, isteklerini sıraladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’ya gelen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Yukarı Çarşı’dan başlayarak, Kent Meydanı’na kadar beraberindekilerle yürüdü. Babacan, yürüyüşü sırasında hem esnafla hem de vatandaşla tek tek sohbet etti. Yaklaşık 1 buçuk saat süren yürüyüş boyunca Bolulu vatandaşlar sıkıntılarını ve dertlerini aktardı.

“BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEDİM”

Yukarı Çarşı’da çalışan bir esnaf, enflasyonu işaret ederek, “Son bir yılda, yani ben böyle bir şey görmedim. 35 yıldır bu işin içindeyim. Hele son 4-5 aydır ipin ucu iyicene kaçtı. Mal satıyoruz, içimizde bir şüphe var, ‘Acaba ucuz mu veriyoruz?’ Alanın içinde şüphe var, ‘Acaba pahalı mı alıyorum?” dedi.

“İKİ SEFERDİR HAKİMLİKTEN ELİYORLAR”

Oğlunun sınavdan tam puan almasına rağmen mülakattan elendiğini aktaran bir vatandaş, “Oğlum İstanbul Hukuk mezunu. İki seferdir hakimlikten eliyorlar. Sayın Başkanım yüzde 100  yaptı çocuk, bir tane yanlışı yok. Yabancı dili var” dedi. Babacan ise vatandaşa “Biz mülakatı kaldıracağız” diyerek cevap verdi.

“ALLAH AŞKINA BİZİ KURTARIN”

Bir emekli ise hayat pahalılığından yakınarak, “Bizi Allah aşkına kurtarın. Birisi gelsin. Ben evde 4 kişiyim, sadece emekli maaşıyla, çocuklarım da çalışıyor ama evleri ayrı, kirada oturuyor. Ben de kiradayım. Bir de 850 lira kira veriyorum. 620 lira doğalgaz geldi, bu ayda 620 lira doğalgaz nasıl geliyor. Hani Karadeniz’de doğalgazımız vardı. Nereden çıkacak bu doğalgaz, ben bunu anlayamadım. Allah aşkına bizi kurtarın ya Meral abla gelsin, ya siz gelin ama bizi buradan kurtarın” ifadelerini kullandı. Babacan, seçimleri işaret ederek, çözümün birlikten geçtiğini belirtti.

“ATATÜRK OLSAYDI HESAP SORARDI”

Türkiye’nin tarım konusunda Hollanda’nın gerisinde kalmasından şikayetçi olan bir vatandaş ise, “Türkiye’nin o kadar toprağı var, Hollanda Türkiye’nin 7 misli ürün üretiyor. Atatürk olsaydı ne yapardı biliyor musun? Bütün kuruluşları toplardı, ‘Ne demek ya?’ diye hesap sorardı. Biz aç geziyoruz, bu topraklarda aç geziyoruz. Yazıktır, günahtır” diye konuştu.

“VATANDAŞ İLACA ERİŞEMİYOR”

Sektöre ilişkin sorunlardan bahseden bir eczacı ise, vatandaşın ilaca erişemediğinden yakınarak, “Gerçekten eczacılık mesleğiyle ilgili bir bilginiz olursa çok mutlu olurum. İlaç bulunabilir olamadı. İlaç yok, vatandaş ilaca erişemiyor. Sağlık tamamen paraya döndü. Bir reçetede vatandaşa öyle anormal rakamlar çıkartıyor ki sosyal güvenlik kurumu… Bu gerçekten çok acı, eczacılar olarak olayın o bölümü ile ilgileniyoruz. Sağlıkla ilgili yapılan reform şu anda sıfırdır yani” şeklinde konuştu.

“İLK ÖNCE BİR ESNAFI DESTEKLEYİN”

Dükkanını kapatmak zorunda kaldığını aktaran bir esnaf ise, “Bu kötü gidişat esnafı kalkındırmıyor. Ben sürekli cepten yiyorum. Şu an kartlarıma bile ödeme yapamıyorum. Sizden mümkün oldukça, başa geldiğiniz takdirde ilk önce bir esnafı destekleyin.  Esnaflığı bırakıyorum ama siz destekleyin, EYT’yi çıkartın. 3600 Ek göstergeyi çıkartın” açıklamasında bulundu.

“LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR”

Başka bir emekli ise yine geçinemediğini aktardı:

“Gerçekten çok kötü bir hayat. Emekli maaşı aldım 4 buçuk milyar, şu elimden girdi, şu elimden çıktı. Bu kadar… Lafla peynir gemisi yürümüyor. 2 parça bir şey al, kasaya git, diyor ki ‘500 lira.’ Al hadi buyur. Yani bu hayat zor.”

Editör: TE Bilisim