İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ülkede süren yangınlara yönelik yetkili birimler tarafından alınan tedbirlerin yeterli olmadığını söyledi. Örnekbaş “Hükümet yangında sınıfta kalmıştır” dedi.

Örnekbaş, Bolu’da Orman Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü personelinin yeterli olmadığını öğrendiklerini belirterek,  “Bolu doğası yeşilliği ve tabiatı ile Türkiye’nin belki de en güzel şehridir. Bizim Bolulular olarak görevimiz memleketimize sahip çıkmak olmalıdır. İl genelinde tedbirlerin arttırılmasına yönelik adımlar atılmalı gerekirse Bolu Orman Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü personelleri geçici ya da daimi olarak arttırılmalıdır” şeklinde konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş,  Bolu için mutlaka tedbir alınması gerektiğini ifade ederek; “Ülkemiz maalesef yangın yerine dönmüştür. Yangın günlerdir sürmekte, ciğerlerimiz, doğamız yarınlarımız maalesef alevlerin arasında cayır cayır yanmaktadır. İtibardan tasarruf olmaz diyen zihniyet maalesef bu konuda gerekli tedbirleri yeterli düzeyde almadığı için yangına müdahale de gecikmeler yaşanmış ve orman yangınları bu sebeple büyümüştür. Olası bir yangına karşı alınması gereken ekipman ve tedbirler konusunda hazırlıksız olduğumuz, yeterli olmadığımız maalesef yaşadığımız bu felaketle bir kere daha ortaya çıkmıştır. Sarayın sultanı basiretli bir devlet adamı gibi bu krizi yönetememiştir. Hükümet yangında sınıfta kalmıştır. Özellikle Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından zamanında alınması gereken uçak, helikopter ve gerekli tedbirlerin alınmadığı ortaya çıkmıştır. Kimse bize şöyle başarılıyız, böyle başarılıyız demesin. Bu gün yaşadığımız bu felaketten mutlaka ders çıkartmalıyız. Kürsel ısınmanın ilerleyen yıllarda etkileri devam edeceğine ve olası yangınlarla karşılaşma riskimiz varken bu önlemlerin bir an önce alınması gerekmektedir.

“VATANDAŞA ÇAY FIRLATMAK NASIL BİR AKLIN SORUNUDUR?”

Yaşanan orman yangınlarında insanlarımız yangında kaybettikleri hayvanları, mahsulü, ağacı ve maddi kayıpları sebebiyle canları yanarken güya moral vermek amacıyla yapılan ziyaretlerde vatandaşa çay fırlatmak nasıl bir aklın sorunudur? Nasıl bir akıl böyle bir davranış biçimi segilenebilir? Biz artık bu davranışlara bir anlam veremiyoruz. Sağlıklı düşünen hiç kimsenin de bu türlü bir davranışa anlam verebileceğini düşünmüyoruz.

“PERSONEL TAKVİYESİ YAPILMALIDIR “

Türkiye’nin doğal güzelliği ile belki ilk sırasında yer alan güzel şehrimiz Bolu için yaşadığımız bu süreçten mutlaka bir ders alınmalıdır. Yüzde 65’i ormanlarla kaplı, güzelliğini doğasından alan biricik memleketimizde olası bir yangın felaketine karşı Orman Müdürlüğü tarafından gerekli tedbirler alınmalı ve alınan tedbirler mutlaka arttırılmalıdır. Bolu Orman Müdürlüğü ve Milli Parklar Müdürlüğü personeline geçici ve daimi personel takviyesi yapılmalıdır. Böylelikle olası bir felaketin baştan önüne geçilmelidir. Biz Bolu halkı olarak doğa harikası memleketimize sahip çıkmak zorundayız. Olası bir tedbirsizlik sebebiyle memleketimizde herhangi bir zarar otaya çıkmaması için Bolu halkı olarak süreci çok iyi takip etmek zorundayız. Bizler Bolu’da yaşayan vatandaşlar olarak bu memleketi korumak gözetmek boynumuzun borcu olmalıdır. Bölgede yaşanan felaketten etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor bir daha böyle bir felaketin yaşanmamasını diliyorum.” Diye konuştu.

Editör: TE Bilisim