İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bolu Başkanı Fethi Sarımsakcı, her bayram olduğu gibi bu bayramda da yetimlerim çocukları sevindirmeyi hedeflediklerini söyledi.

HABER: ASLI AKIŞ

Vekaletini aldığı kurbanları Türkiye dâhil 60 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak olan İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimler ve ihtiyaç sahibi çocuklar için de çalışmalar yürütüyor. Çocukların bayrama yeni elbiselerle daha mutlu bir şekilde girmeleri için uzun yıllardır bayramlık projeleri yürüten İHH, bu yıl da bağışçıların destekleriyle 100 bin çocuğa bayramlık hediye etmeyi hedefliyor.

İHH tarafından geçen yıl Kurban Bayramı’nda Türkiye ile birlikte 20 ülkede 61 bin 836 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık elbise hediye edildi.

“KURBANDA YİNE YETİM GİYDİRME ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Bolu Başkanı Fethi Sarımsakcı, Bağışçıların bizzat kendisi ile çalışma yaptıklarını ve bu sayede verim aldıklarını dile getirerek; “Biz bu ramazanda yönetimle birlikte toplandık, bayan birimimiz de komple olmak üzere. Dedik şartlar belli biraz ekonomik kriz var. 100-150 yapabilir miyiz? Bismillah dedik başladık. Toplamda yurt dışı dahil 550 yetim çocuğumuzu sevindirmişiz. Yine bu bayramda, kurbanda yine yetim giydirme çalışmamız olacak. Bu tabi kişinin isteği doğrultusunda. Bağışçımız derse ki ben Türkiye dışında, Bolu dışında istiyorum, onu göndeririz ama çoğunluğumuz Bolu’da. Bağışçımız bizzat kendisi geliyor, mağazaya gidiyoruz. Kendisi görerek giydiriyor. Bu tabi en güzeli oluyor. Bağışçımız da görmüş oluyor. Nasıl bir çalışma yapığımızı görüyor. Tabi yetimlerimizde onlarla hemhal oluyor. Aidiyet duygusu oluşuyor. Güzel bir organizasyon oluyor. Yani çok verim aldığımız, sevdiğimiz organizasyonlardan bir tanesi yetim çalışması diyebilirim” dedi.

Editör: TE Bilisim