Ramazan Bayramı dolayısıyla Hattat Emin Yurdu’nda kalan depremzede aileler ve vatandaşlarla bayramlaşma gerçekleştirildi. Bolu Vali Vekili Fatih Damatlar depremzedelere hitaben, “Sizler bizim başımızın tacısınız” dedi.

Haber: Nilay Çelik

KYK’ya bağlı Hattat Emin Barın yurdunda düzenlenen bayramlaşa törenine; Bolu Vali Vekili Fatih Damatlar, Bolu Belediye Başkanvekili Ergün Temel, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Mevlut Mertoğlu, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan Vekili Özgür Kılıç, siyasi partilerin Milletvekili adayları ve kurum müdürleri katıldı.

Bolu Vali Vekili Fatih Damatlar, depremzede aileler ve vatandaşlarla yönelik yaptığı konuşmasında Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde görevde olan Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın selamlarını ve saygılarını ilettiğini dile getirdi.

“BAYRAMLARIMIZI BAYRAM GİBİ YAŞAYALIM”

Damatlar, Kahramanmaraş’tan geldiğini ifade ederek,  “Kahramanmaraş vali yarımcısıydım.  Depremi orada yaşadım, sonra geçici görevle o bölgedeki mülki idare amirleri çeşitli illere görevlendirildi. Büyük bir acı yaşadık. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Böyle bir keder vermesin. Bayramlarımızı bayram gibi yaşayalım, memleketlerimiz yeniden imar olsun” şeklinde konuştu.

“ACILAR PAYLAŞTIKÇA AZALIR, SEVİNÇLERDE PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR”  

Damatlar, deprem bölgesinde yaşanan acıya değinerek;  “Devletimiz bütün kurum kuruluşlarıyla o bölgede. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Yaralar sarılır. İlk defa bir güzel yurt köşesinden görevimi böyle acı bir şekilde tamamlıyorum. Allah bir daha böyle acı vermesin. Burada devletimizin bütün imkânlarını size sunuyor. Sizler bizim başımızın tacısınız.  Türk milletinin genel karakteristiği acıyı paylaşmadır. Acılar paylaştıkça azalır, küçülür; sevinçlerde paylaştıkça büyür. Yaralar inşallah en kısa zamanda sarılacak, inşallah yuvamızda, yerimizde, imar edilmiş bir biçimde tekrar bayramları kutlarız diyorum. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın” ifadelerine yer verdi.

5-34-53-132-181-24