İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, deprem bölgesindeki vatandaşlar için günde 30 bin ekmek üretimi gerçekleştiriliyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgeye farklı illerden gıda ve ihtiyaç malzemeleri sevk ediliyor. Bu kapsamda İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek üretimi gerçekleştiriliyor.

Ekmek üretimine Bolulu vatandaşlar, öğrenciler, okul öğretmenleri ve Kızılay gönüllüleri destek veriyor.  18 saat boyunca çalışmanın devam ettiği mutfakta 30 bin ekmek üretiliyor. Ekmekler, depremden etkilenen 10 ilde vatandaşlara ulaştırılıyor.

“ORADAKİ OLAYDAN DOLAYI ÇOK ÜZGÜNÜZ”

Ekmek üretimine yardımcı olan İzzet Baysal Abant Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Sude Sena Bektaş, “Öncelikle oradaki olaydan dolayı çok üzgünüz. Bunun için yardım ediyoruz. Elimizden geldiğince ekmek yapmaya çalışıyoruz. Buradaki ihtiyaçlarımızı onlara iletiyoruz, gönderiyoruz” dedi.

“EKMEK ÜRETTİĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ”

Diş Hekimliği Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Emre Kaya ise, “Şu an bizi Kızılay görevlendirdi. 09.00’dan 13.00’a kadar bir ekip. 13.00’dan 19.00’ kadar bir ekip. 19.00’dan 21.00’a kadar bir ekip. Bizi böyle böldükleri için daha kolay çalışıyoruz. Hem de burada ekmek ürettiğimiz için çok mutluyuz. Depremzedelere de çok geçmiş olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim