Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Denetleme Kurulu Başkanı Serdar Demirbaş, Bolu’daki tek yasal dernek olduklarını hatırlatarak, “Söz konusu dernek de bizim değerimiz. Üzerimize alınmadık ama birini suçlar mahiyette bir açıklama yapılması, ister istemez bize de bu açıklamayı yapma zorunluluğu yüklemiş bulunuyor” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bolu Temsilciliği sosyal medya hesabında, şehitlik ve gazilik unvanlarını kullanarak para isteyenlere karşı dikkatli olunması bildirilen bir açıklama yaptı. Kamuoyunda geniş yer bulun açıklamanın ardından Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği de basın açıklaması yaparak, Bolu’daki tek yetkili dernek olduklarını hatırlattı.

“DERNEĞİMİZ YAKLAŞIK 4 YILDIR BOLU’DA HİZMET VERMEKTE”

Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği hakkına bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi, Denetleme Kurulu Başkanı Serdar Demirbaş, “Derneğimiz yaklaşık 4 yıldır Bolu’da hizmet vermekte. Bütün; polis, jandarma, sivil, 15 Temmuz, itfaiye… Bütün şehit ailelerimizi ve gazilerimizi kapsayacak şekilde kurulmuştur. Daha önce bu konuyla alakalı Bolu’da sadece Muharip Gaziler Derneği’miz vardı. Başka derneğimiz yoktu. Buna istinaden bu derneği kurduk, gazilerimiz ve şehit ailelerimizle beraber. Şu anda bütün gazilerimizi, şehit ailelerimiz, çocuklarını ve eşlerini kapsayacak şekilde, sorunlarını, sıkıntılarını devletle arada köprü olacak şekilde yansıtmak ve yardımcı olmak amacıyla kurulmuş bir dernek” dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZ VALİLİK DENETLEMELERİNE TABİDİR”

Tamamen yasal olduklarını ve çalışmalarının denetlendiğini dikkat çeken Denetleme Kurulu Başkanı Demirbaş, “Bütün çalışmalarımız Valilik denetlemelerine ve Dernekler Masası’na tabidir. Kamu yararına dernek vasfını taşımaktayız. Derneğimizin herhangi bir şekilde geliri yoktur. Üyelerimizden herhangi bir şekilde aidat toplanmamaktadır. Çünkü bir şehit annesi ve şehit babasından ve gazimizden aidat istemek bize terstir. Çünkü onlar bedellerini ödeyeli baya zaman oldu. Uzuvlarıyla, kanlarıyla ödemiş insanlardan aidat almıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ART NİYETLİ, KÖTÜ NİYETLİ KİŞİLER OLACAKTIR”

Toplumda şehitlik ve gazilik unvanlarını kullanan kötü niyetli kişilerin olabileceğine dikakt çekerek, bu konuda Bolu’da yetkili tek dernek olduklarını hatırlatan Başkan Demirbaş, “Söz konusu dernek de bizim değerimiz ve kıymetimiz sadece orada geçen ithamlar, değerler vesaireler toplumda vardır yoktur, ona bir şey diyemem. Tabi ki şehitlik ve gaziliğin ismini kullanarak çeşitli beyanatlarda bulunan ve buna istinaden yardımlar toplayan art niyetli, kötü niyetli kişiler olacaktır. Bu gibi durumlarda kesinlikle polis olsun, jandarma olsun, şikâyetlerini belirtmelerini istiyoruz. Veya derneğimizle iletişime geçerek bu şikâyetlerini belirtmelerini istiyoruz. Derneğimiz bu konuyla alakalı Bolu’da bulunan tek dernektir. Başka dernek yoktur, şehit ailesi ve gaziler derneği olarak. Muharip Gaziler’in dışında. Sadece bizim derneğimiz vardır, Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adı altında” diye konuştu.

“YANLIŞ ANLAŞILMALARA MAHAL VEREBİLİR”

Sosyal medyadan yapılan, “Şehitlik ve Gazilik gibi ulvi değerlerimizi istismar edip; ‘Dergi aboneliği, Şehit ve Gazi çocuklarına burs veriyoruz.’ yalanları ile haksız yardım toplanmakta” açıklamasının yanlış anlaşılmalara neden olabileceğini açıklayan Demirbaş, “Belirttiğim gibi derneğimizin herhangi bir geliri yoktur. Az önce belirtmiştim. Sadece Bolulu iş adamlarımızın veya Bolulu kıymetlerimizin yapmış olduğu yardımlar veya bağışlarla derneğimiz ayakta kalmaktadır. Derneğimize yapılan bu bağışlar, elden alınmamakta. Sadece Ziraat Bankası’ndaki dernek hesabımıza yatırılmaktadır. Böyle bir itham olduğunu düşünmen vatandaşımız varsa, kesinlikle ama kesinlikle bizimle diyalog kurarak istediği alabilir, istediği denetlemeyi yapabilir. Şeffafız tamamıyla.  Yanlış anlaşılmalara mahal verebilir. Biz üzerimize alınmadık ama birini suçlar mahiyette bir açıklama yapılması, ister istemez bize de bu açıklamayı yapma zorunluluğu yüklemiş bulunuyor” açıklamasın bulundu.

“TEK YUMRUK OLMAYA DAVET EDİYORUZ”

Şehit ailelerine ve gazilerine seslenen Demirbaş, aynı çatı altında buluşmaya davet ederek, “Bolu’da şehit aileleri ve gaziler derneği olarak, tek dernek olmanın her zaman için, ilk ve tek dernek olmanın onurunu ve gururunu yaşadık. Hep beraber bir yumruk, tek çatı altında tek değer olmak varken, farklı sıfatlarla bölünmek, dağılmak bizim de başkalarının da yararına olabilecek bir durum değildir. O yüzden bütün gazilerimizi ve şehit ailelerimizi bu çatı altında tek yumruk olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Dernekte bulunan gaziler de ayrışmak istemediklerini belirterek, birleşme çağrısında bulundu.

Editör: TE Bilisim