Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (BAİBÜ), 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlenen etkinlikte, dezavantajlı gençler etkinliklerle yeteneklerini sergiledi.

Haber: Oğuzhan Eke

Dünya Engelliler Günü kapsamında BAİBÜ Kongre Merkezi Mavi salonda etkinlik düzenlendi. Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, BAİBÜ Rektörü Mustafa Alişarlı, kurum müdürleri, il protokolü, vatandaşlar ve dezavantajlı vatandaşlar yer aldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, “Ülkemizde nüfusumuzun yaklaşık yüzde 12’si engelli kardeşlerimizden oluşuyor. Rakam olarak gerçekten önemli… Hepimiz insanız, birbirimize mutlaka değer veriyoruz ve vermemiz gerekiyor. Ama engelli kardeşlerimize daha fazla değer ver saygı göstermeliyiz. Çünkü onlar bir hassasiyete sahipler, onun için onların hiçbirimizden farkı yok. Bugün onlar engellidir yarın biz olabiliriz” dedi.

“POZİTİF AYRIMCILIK YAPMAK ZORUNDAYIZ”

Dezavantajlı bireyler için Bolu’nun Türkiye’ye örnek çalışmalar yürütmesi gerektiğini belirten Kılıç, “Onları hayatın içerisine dâhil etmek için mutlaka çalışalım, proje üretelim. Onlarla birlikte olalım, onlara değer verdiğimizi mutlaka hissettirmemiz gerekiyor. Dünya Engelliler Günü önemli bir gün, bunları hep söylüyoruz, sadece bugüne özgü değil, bizlerin engelli kardeşlerimizin her zaman yanında olmamız gerekiyor, her türlü konuda pozitif ayrımcılık yapmak zorundayız. Çünkü onlar daha hassas kardeşlerimiz, vatandaşlarımız. Bunun bilincinde olarak bizler üzerimize düşün görevi yapacağız. Bolu’yu da hep birlikte bütün kurumlar olarak, elimizden geldiğince gayret içerisinde, bütün ülkemize örnek olabilecek, engelli vatandaşlarımıza ne kadar saygı ve değer verildiğini göstermemiz gerekmektedir. Bolu’ya da bu yakışır” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmanın akabinde dezavantajlı bireylerin hazırladığı gösteriler sahnelendi. Tiyatro gösterisi, müzikal ve çeşitli etkinlikler katılımcılar tarafından beğeniyle takip edildi.

Editör: TE Bilisim