2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Taşımalı Eğitim kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından taşıma yapan şoför ve rehber personele eğitim verildi. Eğitimde, önce can güvenliğine dikkat edilmesi, trafik kurallarına eksiksiz uyulması, hiçbir işin ya da görevin insan sağlığından ve canından önemli olmadığı vurgulandı.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Bilim ve Sanat Merkezinde yapılan toplantıya,  İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Başkomiser İsmet Özet, rehber personel ve okul servis araç şoförleri katılım sağladı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü personelince 2021-2023 yılları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında tüm okul servis araçları, şoförleri ve rehber personellerine trafik güvenliği farkındalığını artırmaya yönelik bilgilendirme yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Başkomiser İsmet Özet tarafından verilen eğitimde, güvenli servis taşımacılığı, trafik güvenliğinin sağlanması, okul servis aracı kazalarının yaşanmaması amacıyla; okul servis taşımacılığında servis araçları yönetmeliği, okul servis araçlarında aranacak şartlar ve güvenli sürüş, ilimizdeki trafik kazalarından kaynaklı meydana gelen can kayıplarını en aza indirgemek ve bu konuda kamuoyunda gerekli farkındalığı oluşturmak,  tüm yol kullanıcılarının Karayolu trafik güvenliği konusunda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi vurgulandı.

Editör: TE Bilisim