Malatya’da inşaatta çalışırken hayatını kaybeden, atanamayan beden eğitimi öğretmeni için yazılı açıklama yapan Eğitimiş, Birleşik Kamuiş İl Başkanı Erkan Korkmaz, “Yaşadığı haksızlığı defalarca duyurmasına rağmen gencecik bir meslektaşımız daha yaşamdan koparılmıştır” dedi.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yaşayan, atanamayan beden eğitimi öğretmeni 23 yaşındaki Fedai Altun, çalıştığı inşaata elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Eğitimiş, Birleşik Kamuiş İl Başkanı Erkan Korkmaz, Altun’un vefatıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

 “BİR MESLEKTAŞIMIZ DAHA YAŞAMDAN KOPARILMIŞTIR”

Atanamayan öğretmenlerin ağır işlerde çalıştığını belirten Korkmaz, “Ataması yapılmayan öğretmenlerin ağır işlerde ter dökerek yaşama tutunmaya çalışmak zorunda kalması, acı haberleri de beraberinde getirmektedir. Yürekleri en son dağlayan kara haber, ataması yapılmadığı için inşaatta çalışan beden eğitimi öğretmeni 23 yaşındaki Fedai Altun'un elektrik akımına kapılarak can vermesi olmuştur. Mesleğini severek seçmesine, KPSS'den 80 üstü puan almasına, yaşadığı haksızlığı defalarca duyurmasına rağmen gencecik bir meslektaşımız daha yaşamdan koparılmıştır” dedi.

“SORUMLUSU BÜTÇE AYIRMAYANLARDIR”

Olayın sorumluluğu olarak farklı sebepleri ortaya atan Korkmaz, “Bu acı tablonun, Fedai öğretmenlerin yaşadıklarının sorumlusu; A Haber muhabirini bile MEB'de bankamatik memuru olarak sessiz sedasız işe alırken, öğretmenlerimize hak ettikleri kadroyu vermeyenlerdir. Sırf devlet kadrolarını kendi yandaşlarına peşkeş çekebilmek için adına mülakat dedikleri torpil mekanizmasıyla, KPSS'de başarılı olan öğretmen adaylarını eleyenlerdir. Etrafındaki herkes 3-5 yerden maaş alırken atama talep eden öğretmene ‘okuyan herkes atanacak değil ya, sınav sınav gez bakalım2 deme cüretini gösterenlerdir. Ataması yapılmayan öğretmen ordusu günden güne büyürken, MEB'in küçülterek açıkladığı öğretmen ihtiyacı sayısı kadar bile atama yapmaya bütçe ayırmayanlardır” ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİN HAYALLERİNİ VE HAYATLARINI ÇALMAKTADIR”

Mevcut yapının liyakati esas almadığını ifade eden Korkmaz, “Liyakat düşmanı bu adil düzende ısrar edenler, Fedai öğretmenin son paylaşımlarından birinde yazdığı gibi gençlerin hayallerini ve hayatlarını çalmaktadır. Fedai öğretmene sözümüz, onun düşlediği gibi adil bir atama sistemi getirilinceye dek soluk almadan mücadeleye devam etmektir. Başta öğretmenimizin kederli ailesi olmak üzere tüm halkımıza sabır ve başsağlığı diliyoruz” açıklamasında bulundu.

 

 

Editör: TE Bilisim