14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimler ve sağlık çalışanları sokaklara haklarını aramak için çıktı. Yapılan açıklamalarda kötü çalışma koşulları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine tepki ön plandaydı.

 HABER: ASLI AKIŞ

 Hekimler ve sağlık çalışanları, bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamak için değil, haklarını aramak için bir araya geldi.  Taleplerinin karşılanması amacıyla İzzet Baysal Devlet Hastanesi Köroğlu Ünitesi Başhekimliği önünde saat 13.00’te iş bırakan Türk Tabipler Birliği (TTB) Bolu-Düzce Tabip Odası hekimleri adına açıklamayı Bolu-Düzce Tabip Odası Başkanı Nöroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serpil Yıldız yaptı.

14 Mart tıp bayramını haklarını mücadele ederek kutladıklarını ifade eden Yıldız; “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ancak bugünü tam bir tıp bayramı gibi kutlamamız gerekirken, ne yazık ki yine G(ö)REV'deyiz ve yine haklarımız için mücadele ediyoruz. Toplum sağlığını korumak bir yana, toplum sağlığını daha da riske atan bu sağlık sisteminin yürütücüleri, ne bizim emeğimizi, ne de toplumun sağlığını umursamaktadır, bunca emek ve fedakarlığımıza rağmen bir de bizlere, gidiyorlarsa gitsinler, demişlerdir. Öncelikle ve bir kez daha vurgulamak isteriz: Salgının en zor günlerinde, bilimsel olmayan salgın yönetiminize rağmen biz tüm fedakarlığımızla buradaydık; önceden de olduğu gibi yarın da burada olacağız.” dedi.

EKİM AYINDAN BU YANA SÖYLEDİĞİMİZ GİBİ: “EMEK BİZİM, SÖZ BİZİM”

Yıldız, kendilerini görmezden gelip yok sayanlara da seslenerek; “Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara; “Varsın gidiyorlarsa gitsinler, bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı istihdam ederiz. Gerekirse yurtdışından ülkemize dönmek isteyenleri davet eder, istihdam ederiz” diyerek bizi değersizleştirenlere karşı sorunlarımızın çözümü ancak kendi mücadelemizle olacaktır. Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir. Bizleri artık sağlık hizmeti veremez hale getiren bu çalışma koşullarının sürdürülemez olduğunu bir kez daha ifade ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

“OYALAMA İSTEMİYORUZ”

Sağlıkta yaşanan tek bir şiddete daha tahammülleri kalmadığına işaret eden Yıldız; “Emeğimiz için, haklarımız için, sağlığımız için, acil taleplerimizin karşılanması için 14-15 Mart 2022 Pazartesi ve Salı günleri bütün Türkiye’de, bütün sağlık kurumlarında İşte bu nedenle G(ö)REV’deyiz! Emeğimizin karşılığını alamadığımız bu çalışma koşullarına, sağlık alanında yaşanan şiddete artık tek bir gün bile tahammülümüz kalmadı. Daha fazlasını değil, yalnızca hakkımız olanı istiyoruz. Şiddetin olmadığı, malpraktis ve mobbing baskısı altında ezilmediğimiz insanca çalışma koşulları, Emekliliğimize yansıyacak insanca ücret istiyoruz. Halkın sağlığı için en az 20 dakika muayene süresi ayırabildiğimiz, hastaların aylarca randevu sırası beklemediği nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz.” diye konuştu.

“SAĞLIKLI BİR GELECEK ELLERİMİZDE”

Sağlıklı bir gelecek için toplumun desteğini beklediklerini belirten Serpil Yıldız; “Yaşama adanmış bir mesleğin onurlu mensupları olarak, hakkımızın gasp edilmesine, kötü çalışma koşullarına, sefalet ücretlerine karşı “Sağlıklı Bir Gelecek Ellerimizde, Emek Bizim Söz Bizim” diyerek mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, toplumun desteğini bekliyor; sağlığımıza birlikte sahip çıkmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim