BAİBÜ Rektörlüğü koordinasyonunda Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Bilinçli Anne Bilinçli Toplum” sloganıyla düzenlenen 5. Anneler Üniversitede Okulu eğitim programının sertifika ve kapanış töreni gerçekleştirildi.

16-20 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında,  sağlıktan teknolojiye, girişimcilikten aile içi iletişime, doğru ve yeterli beslenmeden evsel atıkların geri dönüşümüne kadar geniş bir yelpazede güncel konular işlendi.

İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salondaki törenin sonunda konuşan anne ve anne adayları, Anneler Üniversitede Okulu eğitimi programının 5’incisini düzenleyen BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve ekibine teşekkür ederek, güncel birçok konuda ufuk açan eğitimlerin kendilerine sağladığı katkıların önemine vurgu yaptılar.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise, marifetin iltifata tabi olduğunu vurgulayarak, eğitim programımıza katılan kıymetli annelerimize emek ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Programın sonunda anne ve anne adaylarına katılım sertifikaları, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı tarafından verildi.

5 ANNELER ÜNİVERSİTEDE OKULU EĞİTİM PROGRAMI

Programın ilk gününde; Demirciler Gelincik Kadın Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emine Özdoğan “Girişimcilikte Kadın Eli” ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Muhittin Tayfur “Hangi Diyet? Sağlıklı Beslenme Önerileri” başlıklarında sunum yaptı. “Evsel Atıkların Geri Dönüşümü: Evde Vermikompost ve Tohum Topu Yapımı” konusunda sunum yapan Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Naciye Somuncu Demir, vermikompost ve tohum topu yapımını uygulamalı olarak anlattı.

İkinci gün Mengen Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden anne ve anne adayları, Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Osman Çavuş danışmanlığında püf noktalarını öğrendikleri sevilen lezzetlerimizden örnekler hazırladılar. Mengen Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Berker Çiftçi’nin kurduğu Atalık Tohum Ambarı’nı ziyaret ederek, atalık tohumları toprakla buluşturup can suyu verdiler.

REKTÖR ALİŞARLI’DAN ANNELERE GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

Programın üçüncü gününde; Düzce BENS Ftr ve Getat Merkezi’nden Uzm. Dr. Ebru Demir “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Farkındalığı”, Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ülkü Mete Ural “Kadın Sağlığı”, Bolu Adliyesi Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürü Hicran KondakcıSuç Mağdurlarına Verilen Adli Destek Hizmetleri” ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı “Gıda Güvenliği” başlıklarında sunum yaptılar.

1 günlük resmi tatilin ardından programın dördüncü ve son gününde;  İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hikmet Yağlı Mavil “İslâm’da Kadın ve Aile”, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamit Coşkun “Aile İçi Etkili İletişim ve Problem Çözme” ve Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Yunus Altundağ “Teknolojinin Doğru Kullanımı ve Dijital Mahremiyet” başlıklarında sunum yaptılar.

“ANNE” TEMALI BOLU TÜRKÜLERİ SESLENDİRİLDİ

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Akyoloğlu, “Anne” temalı Bolu türküleri seslendirdi.

Editör: TE Bilisim