17 günlük tam kapanmanın sona ermesiyle birlikte 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma serbestliği başladı. İki doz kovid-19 aşısı olan 65 yaş üstü vatandaşlara saat 21.00’e kadar sokağa çıkma yasağı kalktı. Hakkı olmasına rağmen aşı olmayan 65 yaş üstü ise 10.00 ile 14.00 saatleri arasında sokağa çıkma izinlerini kullanabildi.

Haber:  Ali Çağrı Demirtaş

Kovid-19 salgınla mücadele kapsamında tam kapanma genelgesinin süresi dolu. 65 yaş üstü vatandaşlar özgürlüğüne kavuşurken, aşı olmayan 65 yaş üstü için bu özgürlük saat 10.00 ile 14.00 aralığında sınırlı tutuldu. 17 günlük kısıtlama süresini değerlendiren 65 yaş üstü Bolulular ise nefes alabilmenin mutluluğunu yaşarken, aşı olmayanları aşı olmaya davet etti.

“BAZEN GÜLDÜK, BAZEN AĞLADIK, HÜZÜNLENDİK, BÖYLE GEÇTİ”

66 yaşındaki Seben doğumlu Necla Sözkesen, tam kapanma sürecini eşiyle birlikte türküler söyleyerek geçirdiklerini anlatarak, “Vallahi çok daraldık, sıkıldık ama yine de güzel geçti diyebilirim. Eşim saz çalıyor, bende türkü söylüyorum, ona odaklandık biraz. Nasıl geçtiğini fazla anlamadık. Müzik olunca, müziği de sevince türkülere verdik kendimizi, içimizdekini dışarıya vurduk. Bazen güldük, bazen ağladık, hüzünlendik, böyle geçti” diye konuştu.

Aşı olduklarını da dile getiren Sözkesen, “Aşımızı olduk, baya üzerinden 1 ay süre geçti, biz rahatlıkla dolanabiliyoruz. Biz zaten Mayıs’ın sonuna doğru yaylaya gideriz, yaylada işte maske falan takmıyoruz, gayet güzel geçiyor günlerimiz” ifadelerini kullandı.

“BEN KENDİMDE BİRAZ SICAK BAKMIYORDUM, OLDUK”

Daha öncesinde kendisinin de aşı olmak istemediğini, ancak çocuklarının ısrarı üzerine aşı olduğunu, olduktan sonra da ciddi bir sorunla karşılaşmadıklarının da altını çizen Sözkesen, “Ben kendimde aşı olmak istemiyordum ama sonradan çocuklar ol deyince oldum. Ben kendimde biraz sıcak bakmıyordum, olduk. Biz bocaladık yani “yaptıralım mı yaptırmayalım mı?” diye ikilemde kaldık. Aşıyla ilgili bir sorun çıkmadı, hafif bir ağrı oldu, eşimde hiç olmadı bende biraz ağrı oldu, 2 gün ağrıdı geçti” dedi.

“HİÇBİR SERBESTLİK BIRAKMAMIŞLARDI BİZE”

Henüz aşısını olmayan ve aşı sırası bekleyen İsmail Karayel, kendilerine hiçbir serbestliğin bırakılmadığını ifade ederek, “Şimdi az bir serbestlik var ama 4 saat çok az yaşlılar için. Böyle kapalı durmaktan kolumuz, bacağımız hep tutuldu. Çok az dışarı çıkacak oluyoruz, hemen yasak var diyorlar. Hiçbir serbestlik bırakmamışlardı bize” şeklinde konuştu.

“SIRAYI ALDIK İNŞALLAH OLACAĞIZ”

Daha önce Kovid-19 geçirdiği için aşı sırasını 6 ay geç aldığını işaret eden Karayel, “Aşı sırası aldım, ayın 20’sinde randevum var, tabi ben virüs geçirdim o yüzden beni 6 ay ileri attılar. Daha önceden olacaktım ama olamadım. Sırayı aldık, inşallah olacağız” kelimelerini kullandı.

“ZARARIMIZA OLAN BİR ŞEY DEĞİL”

İsmail Karayel ayrıca, herkesin aşı olması gerektiğini vurgulayarak, “Herkes aşı olsun, herkese öneririm. Bu virüs olayında herkes aşısını olsun, tedbiri elden bırakmayacağız, devleti de suçlayamayacağız hiçbir zaman. Devletin istedikleri şeyleri de yaparsak buda bizim yararımıza, zararımıza olan bir şey değil” dedi.

“KABUL EDENDE VAR ETMEYENDE VAR”

Kendilerinin dışarıya çıkmadıklarını, ancak herkesin dışarıya çıktığını söyleyen 65 yaşındaki İnci Baysal, “Kendimizi, milleti korumak adına dışarıya çıkmadık. Ama biz çıkmadık, herkes çıkıyor. Buna ne demeli? Yasakları kimse doğru dürüst kabul edende var etmeyende var” ifadelerini kullandı.

“AŞISINI OLMASI LAZIM HERKESİN”

Tam kapanma sürecinin çok kötü geçtiğini ve aşılarını oldukları için kendilerine özgürlük tanındığını, bu nedenle herkesin aşı olması gerektiğini öneren İnci Baysal, “17 gün çok kötü geçti, Allah yardımcımız olsun. Biz eşimle aşımızı olduk. Herkesin aşılarını olmasını istiyorum şahsen.  Bilmiyorum da olmak istemeyen de çok, ama niye olmasınlar? Aşıyı nerelerden devlet büyüklerimiz getirttirdi, aşısını olması lazım herkesin” kelimelerini kullandı.

Emekli öğretmen ve ilahiyatçı olan Selahattin Konyalıoğlu ise, dini ibadetlerine odaklandığını söyleyerek, “17 günlük kapanma durumunda ben sadece ibadet ettim. Ben sadece gazetemi ve ekmeğimi almaya gittim. Bana göre kurallara uymak lazım tam manasıyla, bende uyamaya çalışan bir kimseyim” şeklinde konuştu.

“DIŞARI ÇIKMA DURUMUNDAN MEMNUNUM”

Aşı olduğunu ve dışarıya çıkabilmekten çok memnun olduğunu da ifade eden Konyalıoğlu, “Ben aşı oldum ama bu günlük dışarı çıkma durumundan memnunum, biraz hava alıyorum şimdi. Dışarı çıkamadım tabi, ama şikayetçi değilim devlet yetkilileri, bu konuda neler yapmışsa arkasındayım. Yani memnunum Bolulu olarak” dedi.

“TEDBİRLERİ ALACAKSIN, USULE UYACAKSIN”

Selahattin Konyalıoğlu, aşıdan korkmamak gerektiğini belirterek, “Ben aşı oldum iki defa çok mutluyum,  fakat aşıda korku iyi değil, millet öyle korkuyor ki ölüm korkusu. Tedbirleri alacaksın, usule uyacaksın ama Allah’ın emri geldiği zaman da hoş geldin, sefa geldin diyebilmek lazım”

 

Editör: TE Bilisim