İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, amcası merhum İzzet Baysal için hazırladığı şeref defterine yazılan mektupların 22.sini İzzet Baysal Şükran Günleri açılış töreninde okurken gözyaşlarını tutamadı.

Haber: Aslı Akış

Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 146 tesis kazandıran hayırsever iş insanı İzzet Baysal, 33'üncüsü düzenlenen "Şükran Günleri" ile anılıyor. Her yıl yazdığı mektubu Şükran Günleri etkinliklerinde okuyan İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın bu yılki 22. Mektubu ise duygu dolu anlara sahne oldu.

Bolu’ya yatırım ve bağışları devam eden Vakfın Başkanı Ahmet Baysal, amcasına bakın neler anlattı.

SEVGİLİ Amca;

Pandemi nedeniyle karamsarlık içinde yazdığım geçen seneki mektubum üzerine bu seneki mektubumu merakla beklediğini biliyorum. Geçen sene Covit Salgını nedeniyle yapılamayan sana Şükran Günlerinin programını Bolu Kent Konseyi Başkanlığından Yakacık’ta iken aldım... Öğle zengin bir program hazırlanmış ki sevgili amca, yaşayıp görmeni isterdim. Konseye katkılarını esirgemeyen Sayın Valimize, Belediye Başkanımıza ve Rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Törene katılanlara ve 3 günlük programda yer alacak topluluklara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum... 2.gün tüm katılanlara yemek ikram edecek olan Esnafımıza ve onların değerli sponsorlarına sevgilerimi sunuyorum.

İşte, seni, Sevgili Amcam, bir kere daha heykelinin önünde rahmet ve minnetle anıyor, sana Bolulu evlatların olarak sevgi ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Ayrıca 4. güne, 14 Mayıs Cumartesi gününe Mengen İzzet Baysal Kampüsünün Devir-Teslim töreni konulmuş... Bu senin özel günün sevgili Amca… Amaçlarından biri daha yerine getirilmiş oluyor. Mengen Kampüsünü zamanında bitirmiş olmaktan İzzet Baysal Vakfı üyelerin olarak çok mutluyuz. Bize vermiş olduğun ciddi bir görevi bitirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Esasen Mengen inşaatı devam ederken Hukuk Fakültesi inşaatına da neredeyse aynı zaman diliminde başlatmam hatalı olmuştu.

Zira her iki inşaatı birden sürdürmek İLAVE ÖZ VARLIGIMIZDAN harcama gerektiriyordu. Diğer üyelerin karşı çıkmasına rağmen ben senin vasiyetindir diye hemen başlatmayı uygun gördüm. Böyle olunca da üç senede biten bu iki inşaat İLAVE ÖZVARLGIMIZDAN 15 milyon harcama gerektirdi.

Gene böyle olsa da, senin bana hayatında gösterdiğin güvenden cesaret alarak, inanıyorum ki: o da üç sene gibi bir sürede Bolu’ya 56 milyon değerinde iki büyük eser kazandırmış olmanın memnuniyetini sende duymuş olacaksın. Ve sanırım ki, inşaatların her sene artan fiyatları karşısında, sayıları halen bunlarla 146’yı bulan eğitim ve sağlık tesisleri içinde bunlar en maliyetli olanlar olarak yer alacaktır.  Ama emin ol ki sevgili amca, bundan sonra sonsuza kadar devam edecek hayırlarının hiç birisine de İlave Mal Varlığımıza dokunulmayacak ve hayırların bıraktığın gelirlerin sınırları içinde kalacaktır.

“HAYIRLARINA DEVAM EDECEĞİMİZE EMİN OLABİLİRSİN”

Bizlerden beklediğin haberlere gelince, evvelki sene kaybettiğimiz değerli yeğenin Mükerrem Erdinç’in yerine yeni üyemiz İnşaat Mühendisi Attila Uçar oy birliği ile yeni üyemiz oldu.  Tüm Vakfının üyeleri Vakıf senedinde öngördüğün hedeflere kilitlenmiş olarak birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar hayırlarına devam edeceğimize emin olabilirsin.

BURSLARA VE OKUL BİRİNCİLERİNE ÖDÜLLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Üniversite Fakülte ve Yüksekokullarını birincilikle kazanan öğrencilerin burslarına ve ayrıca Lise ve Üniversite birincilerine ödüllerimiz devam ediyor. Akademisyenler arasında çalışmalarına Uluslararası akredite dergilerde yayınlama başarısı gösterenlere parasal ödül veriyoruz. Memnuniyetle söylemeliyim ki bu araştırmaları yapıp ödül kazananların sayısı senede ortalama 60 civarından aşağıya düşmüyor.

“İKİ BÜYÜK KAYIP YAŞADIK”

Bu sene iki büyük kayıp yaşadık: üyemiz değerli yeğenin Müzeyyen Gültopu’nu ve ablamın eşi İlhan Bağışgil'i kaybettik. Ablam Mebrure bu sene de Vakfa bir Milyon daha bağışladı. Böylece şimdiye kadar yaptığı bağışları üç milyonu buldu.  Üyemiz Kazım OKSAY rahmetli oğlu Mustafa Serkan OKSAY adını yaşatmak üzere Vakfa 100.000 dolar bağışladı. O tarihteki TL olarak muhasebeleştirdik.

“BOLU’YA BİR ANAOKULU DAHA KAZANDIRDIM”

Ben de senin izinden gidiyorum, sevgili Amca: ağabeyin rahmetli babam Mehmet Baysal’dan bana miras kalan meblağın son dilimiyle bu sene Bolu’ya bir Ana Okulu daha kazandırdım. İsmini de, Muharrem aylarında sana Aşure gönderdiği için ona mektupla teşekkürü unutmadığın eşimin ismini koydum: Solmazana Anaokulu

“ÜYELERİN SENDEN İLHAM ALDI”

Üyelerinden de senden ilham alanlar da az değil. Kemal Sert ve eşi Nurten Hanım geçen sene İzzet Baysal Devlet Hastanesinin Yoğun Bakım Bölümünü eksiksiz yenilediler. Çok iyi tanıdığın üyen Fatih Yamaner ve Eşi Deniz, İzzet Baysal mahallesinin çok ihtiyaç duyduğu bir sağlık ünitesinin inşaatına başladı. 700 m2 lik bir alana Sağlık Müdürlüğüne hibe etmek üzere A TİPİ VE C TİPİ, iki bölümden oluşan 112 ACİL SAGLIK İSTASYONU yapıyor.

“BOLU PLATFORMU HAYIR FAALİYETLERİNE BAŞLADI”

Senin vefatın yerine üye seçilen Orhan Uçar, üç sene kadar önce, çoğu akademisyenlerden oluşan yüzü aşkın üye ile BOLU PLATFORMU ismi altında bir hayır faaliyetine başladı. Amaçları Bolu tabiatının güzelliğini korumak ve Bolunun tarihini ve Kültürel yapısını muhafaza etmek ve korumak... Üç senedir etkili çalışmalarını görmekle mutlu oluyorum.

“VAKIF ÜYELERİN ARTIK BİR AİLE GİBİLER”

Üyelerinin birçoğu, Vakfın Sekreteri Mustafa Yaman'ın bulduğu birçok fakir öğrenciye, Vakfın verdiklerinden ayrı olarak burs veriyor. Bir öğrenciye veren de var, on öğrenciye veren de. Allah hepsinden razı olsun. Vakıf üyelerin artık bir aile gibiler. Hepsinin kendi işi olsa da Vakıf için fahri çalışıyorlar ve gördüğüm kadarı ile Vakfın işini kendiişlerinin önünde tutuyorlar. Özetle Vakıf için kendi yaşamlarından dahi veriyorlar, diyebilirim.

“SEVGİ, SAYGI VE ŞÜKRANLAR, SEVGİLİ AMCAM”

Mektubuma son verirken 2022 senesinin bu 11 Mayıs gününde senin heykelinin önünde sana rahmet dileyen Bolulu evlatlarından sana sonsuz sevgi, saygı ve şükranlar, sevgili Amcam ..

Ben de mübarek ellerinden öpüyorum. 11.05.2022

Ahmet Baysal

İzzet Baysal Vakfı Başkanı

Editör: TE Bilisim