Ekonomiyi değerlendiren AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Umutluyuz ki, hep beraber yaşayacağız, göreceğiz ve güzel günler geliyor. Türkiye bu süreci en hafif hasarla atlatacaktır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti Bolu İl Başkanlığı, sosyal medya hesabında yer alan videoda, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Birçok konuya değinen Başkan Güner, “Pandeminin de etkisiyle, vatandaşların gelen zamlar ve hayat pahalılığını şikâyet etmesi konusunda düşünceleriniz nedir?” sorusu kapsamında ekonomiyi de değerlendirdi.

“GÖSTERGELERİN YUKARI GÖSTERDİĞİNİ BİLİYORUZ”

Pandeminin fiyatlara etkisini işaret eden Güner, ekonomik göstergelerin yukarı yönlü olduğunu belirterek, 2022 için umutlu olduklarını dile getirdi. Güner, “Hayat, pahalılığı evet… İçinde bulunduğumuz öncelikle tüm Dünya’nın şu an içinden geçtiği dönem olarak pandemiyi işaret ediyor. Tabi ki bunun ekonomik göstergelerini Sayın Cumhurbaşkanımız hassasiyetle ve titizlikle izliyor ve takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ele aldığı ekonomik pahalılık konusu, vatandaşın marketlerdeki raf fiyatları, tarıma gittiğimiz de girdi fiyatları şeklide karşımıza gelen konular… Burada biliyoruz ki 2021 yılının ilk çeyrek ekonomik verileri şu an irdeleniyor ve burada göstergelerin çok şükür yukarı doğru gösterdiğini biliyoruz. Umutluyuz ki, 2021’in sonuna geldiğimiz bu çeyrekte, 2022’ye girdiğimizde bununla alakalı da yol haritası belirlenmiş durumda. İnşallah o günleri hep beraber yaşayacağız, göreceğiz ve güzel günler geliyor” dedi.

“DENETLEME VE DÜZENLEME MEKANİZMASINI ÇALIŞTIRIYOR”

Marketlerde gerçekleştirilen denetimlere de değinen Güner, “Ekonomik olarak da inşallah özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın müdahalesiyle, şu an Ticaret Bakanlığımız marketlerdeki raf fiyatlarıyla ilgili bir denetleme ve düzenleme mekanizmasını çalıştırıyor. Bu konuda suiistimale açık bir taraf varsa, mutlaka bunun değerlendirileceğini biliyoruz ve her ay Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 yıldır bırakmadığı bir kültür olarak AK Parti’de Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı her ay idame ediliyor. Biz orada da bunların cevaplarını birebir Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlar Kurulu heyetine sorduğumuz soruların cevaplarını, o an alıp hemşehrilerimizle paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“TEĞET GEÇTİĞİNİ ÇOK ŞÜKÜR YAŞADIK”

Güner, bu dönemin en az hasarla atlatılacağına dikkat çekerek, “Bu konuda umutsuz değilim, pandeminin şartlarını biliyorum ve bütün Dünya’nın içinden geçtiği bir süreç olarak değerlendirmek doğrudur. Biz siyasetle teşviki mesaisi daha fazla olan insanlarız ve bu konuda dersimizi çalışıyoruz. Özellikle Avrupa’da, özellikle ulusal gündemde konuşulan konular olarak bunları değerlendiren, etrafımızda olup bitene bakıyoruz. Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın daha önce Dünya’nın boğuştuğu ekonomik krizlerde, ‘Teğet geçecek’ kelimesi o gün dillere pelesenk olup belki ulusal basında olumsuz gündemlere haiz olmuştu ama o gün teğet geçtiğini çok şükür yaşadık. İnşallah bunu da Türkiye kudretli iktidarı ve Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde, bu süreci en hafif hasarla atlatacaktır diye umut ediyor ve bunun böyle olacağına inancımız tam” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim