AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın söylemleri sonrasında, üniversitede yabancı uyruklu öğrenci sayısının düştüğünü belirterek, “Yabancı öğrenci sayımız 800 civarındaymış. Bugün 300’ü bulmamış” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

AK Parti İl Binasında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, üniversiteyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yabancı uyruklu vatandaşlar için söylemlerinin, yabancı öğrencilerin başvurusunu düşürdüğünü ifade etti.

“ŞAHİN K’NIN İSMİ KONUŞULUR MU BOLU BELEDİYE MECLİSİNDE”

Bolu’nun Türkiye gündeminde olumsuz konuşulduğunu belirten Başkan Güner, “Bir şey olduğunda ulusal basında biz büyükşehirlerimizden daha fazla konuşuluyoruz ve burada iyi konuşulmuyoruz. Bir tarafta ırkçı söylemlerle konuşuluyoruz, bir tarafta faşist söylemlerle konuşuluyoruz. Bir tarafta yine tırnak içerisinde kötü esprilerle gündeme geliyoruz. Yani söylemeye hicap duyuyorum, Şahin K’nın ismi konuşulur mu Bolu Belediye Meclisinde? Böyle bir şey olabilir mi? Ondan yine tırnak içinde söylüyorum, bayanlarla ilgili bir mevzu gündeme geliyor ve hep böyle konuşuluyoruz biz, Türkiye gündeminde” dedi.

“NASIL GÖNDERECEK ANNELERİ, BABALARI BU ÇOCUKLARI”

Anne ve babaların çocuklarını Bolu’ya göndermekte tereddüt edeceğine vurgu yapan Güneri “Nerede kaldı bizim doğal güzelliklerimiz, tabiat varlıklarımız? Her hafta sonu Abant’ımızı, Yedigöller’imizi dolduran misafirlerimiz? Nerede kaldı 40 bine yakın öğrencimiz? Nasıl gönderecek anneleri, babaları bu çocukları? Kız evlatları nasıl gönderecek? Yani bizim şehrimize, üniversitemize, müracaat eden; lisans etiğimi ve yüksek lisans eğitimi konusunda belki doktorası için… Pandemi öncesinde müracaat eden yabancı öğrenci sayımız 800 civarındaymış. Bugün 300’ü bulmamış” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim