Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, gençleri iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında elçi olmaya davet etti. Kurum, Türkiye'nin dünyayı en az kirleten ülkelerin başında geldiğini belirterek, "Çok ciddi ve kararlı bir mücadeleyi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vermeye devam ediyoruz. Bu kararlılığı göstermek adına İklim Kanunu'na ihtiyacımız var." dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, iklim değişikliği ve sıfır atık gündemiyle gençlerle bir araya geldi. Gençlerden kendilerine güvenmelerini isteyen Kurum, iklim değişikliği ve bunun olası sonuçlarına dikkati çekerek, gençlerin bu süreçte iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapacağı çalışmalar olacağını söyledi.

Mücadelenin topyekun verilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Kurum, “Milyonlarca insan iklim değişikliğiyle beraber göç etmek zorunda kalacak ve önümüzdeki süreçte göç tüm dünyanın en büyük problemleri arasında yer alacak. Ülkemizde yaşadığımız afetleri görüyoruz. Seller, heyelanlar, yangınlar, depremler, şiddeti ve sıklığı artık her geçen gün artıyor. Bu mücadeleyi hep birlikte, el birliği içerisinde siyaset üstü bir anlayışla sürdürmek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“ÇOCUKLARIMIZ DAHA YEŞİL BİR DÜNYADA YAŞASIN”

İklim Şurası'nda öne sürülen fikirler doğrultusunda kanuni bir düzenleme yapacaklarını anlatan Kurum; Gelişmiş ülkeler hoyratça doğayı tahrip ettiler. Sanayileşme devriyle birlikte başlayıp şehirlerimize, dünyamıza zarar verdiler. Biz, dünyayı en az kirleten ülkelerin başında geliyoruz. Buna rağmen çok ciddi ve kararlı bir mücadeleyi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vermeye devam ediyoruz. Bu kararlılığı göstermek adına İklim Kanunu'na ihtiyacımız var. Biz 2023'ü değil, 2053, 2071'i planlıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha güzel bir dünya bırakalım, nesillerimiz daha yeşil bir dünyada, doğada yaşasın istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“SIFIR ATIK BİR YAŞAM TARZI OLSUN İSTİYORUZ”

Bakan Kurum, gençlerin iklim, çevre ve doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer almalarını tavsiye ederek, Sıfır Atık Projesiyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Kurum,  “Sıfır Atık Projesi çok önemli. Bunu sadece evlerimizdeki çöplerin dönüşümü olarak düşünmeyin. Sıfır atıkla ilgili her projeyi dönüşüm ekonomisi anlayışıyla değerlendirebilirsiniz. Kullandığımız kıyafetlerden yediğimiz yiyeceklere, çalıştığımız ortamdaki tüm materyallere kadar sıfır atığı değerlendirebilirsiniz. Sıfır atığın içinde sıfır atık mavimiz var. Denizlerimizi, göllerimizi, akarsularımızı temizliyoruz. Sıfır atığın içinde iklim değişikliğiyle ilgili çalışmalar var. Yani sıfır atık bir yaşam tarzı olsun istiyoruz.

“GENÇLERİMİZ İKLİM ELÇİLERİMİZ OLSUN”

Attığımız her adımda gençlerimizin kararlılığı bizim önceliğimiz, hedefleri bizim hedeflerimiz olacak. Gençlerimiz iklim, çevre ve doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alsınlar. Burada meclislerimiz, iklim elçilerimiz olsun. Orada alacakları kararları da gerek yerel yönetimler elimizle gerek bakanlığımızın uygulamalarında da ortaya koymaya gayret gösterelim. Genç kardeşlerimizin katkıları çok önemli. Katılımcı olun, kendinize güvenin, geleceğinizle ilgili adımlarda sürecin içine dahil olun. Gençlerimizi iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında elçi olmaya davet ediyorum. Bu manada yapacağınız her projeye bakanlık olarak destek vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim