Yukarı Çarşı tadilatı konusunda AK Parti İl Başkanı Suat Güner ile görüştüğünü belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Suat kardeşimizi kendim aradım. ‘Esnaf parayı vermeye razı olmuş, ne parası istiyorsun?’ dedi. Benim derdim 2,5 milyonluk kısmını Valilik'ten alayım” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yukarı Çarşı’da devam eden çalışmalarla ilgili esnafla bir araya geldi. Birliktelikte Başkan Özcan, tadilatlar sırasında esnafın ödemesi gereken bir paranın Valilik aracılığıyla karşılanması için girişimlerde bulunduğunu belirterek, konuyla ilgili AK Parti Bolu Belediye Başkanı Suat Güner ile görüştüğünü açıkladı.

 “SUAT KARDEŞİMİZİ KENDİM ARADIM”

AK Parti İl Başkanı Güner’in “Esnaf ödemeye razı” ifadelerini kullandığını belirten Belediye Başkanı Özcan,  “Gidin AK Parti İl Başkanı’na durumu anlatın. ‘Esnafın durumu ortada. Böyle bir fon var. Bu fondan bizim para isteme hakkımızda var Belediye olarak. İstedim de, eğer bu fondan bu parayı verirseniz, Sayın Valim esnaftan para istemeyeceğim’ diye de yazdım. Siz gittiniz görüştünüz. Suat kardeşimizi kendim aradım. ‘Esnaf parayı vermeye razı olmuş, ne parası istiyorsun?’ dedi. Bende cevap verdim, arkadaşım esnaf parayı vermeye razı da vermeme şansı da var şu kovid döneminde 2,5 milyon lirayı esnafın cebinde bırakalım. Üstelik bu para da başka bir yere kullanılamaz.  Kültür varlığı için kullanılabilir, bir tarihi cami restorasyonunda kullanılabilir, ya da tarihi bir konak restore edilecek. Bu tür şeyler de kullanılabilir ve bu tür bir proje de burada da ilçelerde de yok şuan” dedi.

“ALMAMA HAKKIMI KULLANDIM, BU SEFER TEKRAR ALMAMAZLIK YAPAMAM”

Esnafı bir borçtan kurtarmak istediğine dikkat çeken Başkan Özcan, “Biz projemizi hazırladık, onaylattık. İhalesi gerçekleşti ve her şey hazır. Ama bugün bu kadar az insanımızı görünce Nasrettin Hoca durumuna mı düştüm dedim yani. Ben sizin bu konuyu ödememeniz için uğraşıyorum. Geçen sefer almama hakkımı kullandım, almadım. Bu sefer tekrar almamazlık yapamam, bu sefer taksitlendirebilirim. Ama diyorum ki sayın vali buna tamam derse, hiç almayacağım diyorum. O yüzden milletvekillerini arayın diye ben kendim söylüyorum, lütfen vali beyi sizde sıkıştırın, durumu anlatın. Fuat Bey bana en son dedi ki ‘orada ki 12 bina sadece tarihi’ dedi. Olur mu öyle şey?  Bunun tamamını kapsayan bir proje var Anıtlar Kurulu’ndan geçti. Dolayısıyla proje alanının tamamıyla ilgili, 145 tane dükkânla ilgili biz bu talepte bulunduk dedik” ifadelerini kullandı.

“BENİM DERDİM 2,5 MİLYONLUK KISMINI VALİLİKTEN ALAYIM”

Esnafa da Vali’ye istekte bulunmaları için çağrı yapan ve amacının esnafın ödeyeceği parayı fondan karşılamak olduğunu vurgulayan Özcan, “Şu an Vali Bey dese ki ‘Bütçemizde para yok, bütçemizde olan 1,5 milyon lira para var Göynük’te ki caminin restorasyonun da kullanacağız’ dese, eyvallah. Ama böyle bir talepte yok. Para orada duruyor. Diyelim ki 2,5 milyon lira para yok. Şundan da razıyım dedim, 1 milyon mu var, onu verin.  Bankadan benim param kesilecek ya, kesildikçe de 2,5 milyon dolana kadar, biz yatırdıkça siz bize geri verin. Buna da açığım. Yani arkadaşlar ben mi derdimi anlatamıyorum? Sizi 2,5 milyon lira ödemekten kurtarmaya çalışıyorum, ama siz benim kadar gayret etmiyorsunuz. Çıkın Vali beye ‘hakkımızı istiyoruz’ deyin. O da sizin paranız. Belediye’nin başka bir harcaması için de istemiyorum. Bu harcamayı zaten de yapacağım. Benim derdim 2,5 milyonluk kısmını Valilik'ten alayım, o boşta duran paradan esnaftan istemeyim onu” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim