Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, çocuk sahibi olmak için yardım isteyen bir kadınla olan anısını anlatmasını tüm kadınlara yapılmış bir hakaret olarak nitelendirdi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, geçtiğimiz günlerde konuk olduğu sosyal medya üzerinden yayınlanan bir programda sunucunun bir anısını anlatmasını istemesi üzerine, çocuğu olmadığını ve kendisine yardım etmesini isteyen bir kadınla arasında geçen diyaloğu anlattı. Yaşanan bu diyaloğun akabinde çok sayıda kişi tepki gösterdi. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin’de konu üzerinden kınama mesajı yayımladı.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak; “Nefret söylemleri, ayrımcı bakış açısı ile tanıdığımız Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı bir youtube kanalına verdiği röportajında kullandığı zihniyetini ortaya koyan ahlak dışı imaları nedeniyle kınıyorum.

Bir evlat sahibi olabilmek için çırpınan, derdine çözüm arayan muhtacın talebini “birazda gülelim eğlenelim” diyerek hayasız ve düzeysiz üslup ile kamuoyuyla paylaşması tüm kadınlara yapılmış hakarettir” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim