Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği (SODEM) başkanı olmak için çabaladığını belirterek, “Az kaldı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ayağını kaydırmak üzereyim” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in genel başkanlığını yürüttüğü SODEM için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Birliğin başkanı olmak için girişimlerde bulunduğunu açıklayan Özcan, Soyer’i başkanlık koltuğundan indireceğini işaret eden bir söylem kullandı.

“BAŞKAN OLAMAZSAM DA AYRILIRIZ ORADAN”

SODEM’in genel başkanı olamazsa, ayrılmayı düşüneceklerini ifade eden Başkan Özcan, “SODEM’e Genel Başkan olma ihtimalim var, şu an yönetimindeyim. Huzur hakkı almıyorum, o yüzden gayet huzurluyum. Eğer SODEM Genel Başkanı olursam ki az kaldı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ayağını kaydırmak üzereyim, bilirim bu işleri. O da bilir benim bildiğimi. O yüzden her an bir imza toplama şeyine başlayabilirim. Olağanüstü Genel Kurul için. Başkan olamazsam da ayrılırız oradan” dedi.

“34 BİN LİRADAN DAHA FAZLAYA MAL OLACAKTI”

SODEM’den belli konularda destek alabildiklerine dikkat çeken Özcan, “SODEM’in Avrupa’da falan, Brüksel’de şubeleri var. En azından onlardan belli konularda danışmanlık istedik. Bazı projelere başvuruyla ilgili yazılımları yaptılar. SODEM’e biz 5 kuruş ödemedik, 2 yıl oldu mu?  34 bin lira civarında borcumuz var. Ama karşılığında Avrupa birliği fonlarından hibe desteği alınabilmesi için birkaç projenin hazırlanmasında bize yardımda bulundular. Ama dediğim gibi, o projeleri dışarıdan hazırlatsaydık 34 bin liradan daha fazlaya mal olacaktı” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim