Bolulu yönetmen Murat Çeri’nin çocukluğundan esintiler taşıyan ve çekimleri Bolu’da yapılan Bir Düş Gördüm filmi, 6 Mayıs’ta vizyona giriyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Çekimleri Bolu’da, Bolulu yönetmen Murat Çeri tarafından yapılan “Bir Düş Gördüm” isimli sinema filmi, vizyona giriyor. Seben ve Gerede’de çekilen film için sosyal medya hesabından paylaşım yapan yönetmen Çeri, “Bir Düş Gördüm nihayet 6 Mayısta seyirciyle buluşuyor. Filmi ne zaman seyredebiliriz, nasıl seyredebiliriz diyenler, buyurun sinemaya” ifadeleri kullandı.

ULUSLARARASI ÖDÜLLERE SAHİP

Yönetmenin ilk filmi olan "Bir Düş Gördüm" daha önce 11. Dada Saheb Phalke Film Festivali, Bangkok Thai Uluslararası Film Festivali, Nepal Uluslararası Film Festivali (NIFF), 10. Uluslararası New York Film Yapımcıları Festivali ve İskandinav Uluslararası Film Festivali'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda uluslararası festivalden ödüller aldı.

YÖNETMENİN ÇOCUKLUĞUNDAN ESİNTİLER VAR

Bir Düş Gördüm filmi aynı zamanda yönetmenin Bolu’da geçen çocukluğuna ilişkin hikayelerden esinlendi. Çeri, bununla ilgili, "Bir Düş Gördüm filminde de benim çocukluğumdan esintiler var. Bunun dışında filmin yüzde yetmişinin gerçeğe dayandığını söyleyebilirim" dedi.

“SIPAYLA KENDİ ARASINDA BİR BAĞ KURUYOR”

Senaryosu gerçek hikayelere dayandığı için ilk taslağı yazmanın kolay olduğunu fakat senaryonun 7-8 revize sonrasında son halini aldığını belirten Çeri, "Tarık, 8-10 yaşlarında bir çocuk. Araba kazasında babası vefat ediyor, annesi komada, kendisi de hafıza kaybı geçirdiği için hiçbir şey hatırlamıyor. Sadece geçmişine dair hatırladığı o simgesel rüyalar ve düşler var. Zaten film ismini de buradan alıyor: 'Bir Düş Gördüm'. Kimsesi kalmadığı için dedesiyle ninesinin yanına gönderiliyor. Dedesi ninesi köyde, çocuk şehirli bir çocuk, buradan zaten bir çatışma doğuyor. Oraya alışması, adetler, gelenekler, görenekler her şey yoluna girdi derken evlerinin arkasında bir eşeğin ölmesi ve üç aylık bir sıpasının olması... Bilinçaltında Tarık o sıpayla kendi arasında bir bağ kuruyor, onu yaşatmaya çalışıyor. Sanki onu yaşatırsa kendisi de yaşayacak, ailesine kavuşacak gibi algılıyor” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim