Bolu Abant izzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ve Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER) işbirliğinde düzenlenen “Bir Küçük Kıbrıscık Masalı” isimli resim sergisi açıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’nun en küçük ilçesi olma özelliğini taşıyan Kıbrıscık, BAİBÜ ve BAMER tarafından düzenlenen karma sanat sergisinde, sanatseverlerle buluştu. Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda düzenlenen serginin açılışına; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Samettin Gündüz, Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, il protokolü, siyasi isimler ve davetliler katıldı.

“BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEM ARZ ETMEKTEDİR”

Açılış töreninde konuşan Kıbrıscık Belediye Başkanı Emin Tekemen, sergi için emek verenlere teşekkür ederek, “Türkiye’de bölgeler arası gelişmişlik farklarının giderek artması, bölgesel planların ve yerleşim yerlerim yerlerinin planlama yaklaşımlarını ortaya çıkarması, şehirlerin önemini daha da arttırmaktadır. Bu kadar önemli bir konuma gelen şehirlerin kültürlerinden tarihine, ekonomiden eğitime; tarımdan sosyolojiye, sanata her yönüyle uzmanlar tarafından genel çalışmalarla ele alınması, son derece önemlidir. Bugün burada Kıbrıscık’la ilgili, üniversitemizin çalışmaları bizim için büyük önem arz etmektedir” dedi.

“KIBRISCIK’IN HER ALANDA DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Kıbrıscık’ın yatırıma ihtiyacı olduğunu bu yüzden çalışmalara devam edeceklerin belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Gerçekten başkanımın Kıbrıscık için ne kadar çalıştığını, ne kadar kava yorduğunu, ne kadar emek verdiğini birebir ben biliyorum. Maalesef Kıbrıscık imkânları en az olan ilçe belediyemiz. O yüzden Kıbrıscık’ın her alanda desteklenmesi gerekiyor. Biz de Bolu Belediyesi olarak, Kıbrıscık Belediye’mizin bir dediğini iki etmemeye çalışıyoruz. İlk dış yatırımımız, yani Bolu Merkez haricinde yapılan ilk yatırımımızı da Kıbrıscık’a yaptık. Kıbrıscık’ta mantar kompost tesisimizin açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz. İnşallah o kompost fabrikası vesilesiyle Kıbrıscıklı bir kısım kardeşimiz istihdam edilecek hem de orada üretilecek kompost sayesinde birçok Bolulu mantar üretiminden evine ekmek götürecek” ifadelerini kullandı.

“HAMMADDE İHTİYACIMIZ OLACAK”

Kompost tesisi için Kıbrıscık ve Seben’den ürün getirileceğini de dile getiren Özcan, “Kıbrıscık’ımızın sulanabilir arazileri arttı. Bizim kooperatifimiz hızla büyüyor, konserve fabrikamız da nasip olursa önümüzdeki ay açacağız. Şimdi bizim hammadde ihtiyacımız olacak. Domatese, bibere; salatalığa, çok değişik ürünlere. Onları da yine Kıbrıscık üzerinden karşılamaya gayret edeceğiz. Kıbrıscık’ımızı, Seben’imizi yani Bolu’muzun bütün ilçelerini kucaklamaya devam edeceğiz. Ama dediğim gibi Kıbrıscık en çok desteğe ihtiyacı olan ilçemiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle sergi açıldı. Başkan Özcan ve beraberindekiler sergiyi gezerek, sanatçılardan eserler hakkında bilgi aldı.

Sergide; Doç. Dr. Perihan Şan Arslan, Dr. Öğretim Üyesi Şafak Çetin Özkan atölye çalışmalarından oluşan “Geleneksel Dokuma Motiflerinden Seramik Yüzeylere” Seramik Sergisi, Dr. Öğretim Üyesi Melek Şahin Dokuyucu atölye öğrencilerinin “Kıbrıscık Güzellemeleri” Resim Sergisi ve Dr. Öğretim Üyesi Azize Aktaş Yasa’nın “Kıbrıscık’tan Haneler ve Hamiler” Fotoğraf Sergisi yer aldı.

 

 

Editör: TE Bilisim