BOLOFF 2022 yılında Bolu’da düzenleyeceği yarışların çalışmalarına şimdiden başladı. Ekstrem ve doğa sporları konusunda adından sıkça söz ettiren Bolu Doğa Sporları ve Off Road Kulübü, bu yılda Bolu’da 2 yarış düzenleyecek. Bolu Doğa Sporları ve Off Road Kulübü Başkanı Burhan Turan, kulübün faaliyetleri ve düzenlenecek yarışlarla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

BOLOFF Başkanı Burhan Turan; “Bu yıl kurumlarımızın desteğini alarak Baja ve Trailer yarışlarını düzenleyeceğiz. Bu 2 tane yarışı da 2022 yılında icra edeceğiz. Bolumuza hayırlı olsun” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“BİRÇOK ETKİNLİK YAPIYORUZ”

Bolu Doğa Sporları ve Off Road Kulübünün, 2006 yılında kurulduğunu bu süreçte birçok farklı etkinlik yaptığını belirten Turan; “BOLOFF 2006 yılında kurulmuş aktif bir kulüptür. Federasyona bağlı bir kulüptür. Her yıl farklı farklı etkinlikler, ulusal ve mali yarışlar yapıyoruz. Sosyal faaliyetlerde arama, kurtarma, doğayı yemleme gibi etkinliklerimizde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

“MAĞDUR OLANLARA YARDIM ELİ UZATTI”

Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışının ardından kapanan Bolu Dağında yolda kalan vatandaşlara yardım ettiklerini dile getiren Başkan Turan; “Bu sene gündemde olan Bolu Dağımız kapandı. Uzun bir kar yağışı oldu. Orada Kızılay ile birlikte ortak bir çalışma yaparak yolda mağdur olanlara insanlara yardım eli uzattı. Başarılı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu tip faaliyetlerin içinde olmak istiyoruz, seviyoruz. Zaten doğada yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA 2 TANE YARIŞIMIZ VAR”

Bu yıl Bolu’da iki tane yarış düzenlediklerini ve çalışmalarının sürdüğünü aktaran BOLOFF Başkanı Burhan Turan; “Bolu’da spor turizmine katkı veriyoruz. Bolusporumuz ve BOLOFF’umuz var Bolu’da. Dışarıdan sporcu getiriyoruz. Geçen sene Baja Şampiyonasının 3.ayağını Bolu’da gerçekleştirdik. Sporcular çok memnun. Bu senede tekrar yapacağız. İnşallah 29 Ekim’de bu yarışı tekrar icra edeceğiz. Bunun yanında eskiden yapmış olduğumuz trailer yarışını ekstrem yarış olarak görsele dayalı olarak engel yarışı yapacağız. Bu sene Bolu’da 2 tane yarışımız var. Bolumuza hayırlı olsun” dedi.

“BÜYÜK KAR KAMPI DÜZENLEDİK”

Abant’ta 300 araç ve 700 kişinin katılımıyla kar kampı düzenlediklerini belirten Turan; “Geçen hafta Abant’ta büyük bir kar kampı yaptık. Kar kampına 300 araç, 700 kişi katılım sağladı. Amacımız doğada yaşam şartlarını göstermek aynı zamanda ileri sürüş teknikleri eğitimi verdik kurumlarımıza. Güzel bir etkinlik oldu, güzel bir eğitim oldu. Herkes memnun. Bolu’nun doğası zaten tartışılmaz. Herkes çok seviyor” şeklinde konuştu.

“BOLU’YA SAHİP ÇIKALIM, BOLOFF’A SAHİP ÇIKALIM”

Bolu Doğa Sporları ve Off Road Kulübü Başkanı Burhan Turan bu yıl düzenleyecekleri iki yarış öncesinde Bolu’da bulunan kurum ve kuruluşlardan da destek beklediklerinin altını çizerek; “2022’de de inşallah kurumlarımızın desteğini alarak onlar olmadan olmuyor. Bu 2 tane yarışı da 2022 yılında icra edeceğiz. Bizler gönül olarak yapıyoruz bu işi. Her şeyi ortaya koyuyoruz. Bizlere destek sağlıyorlar. Bütün kurumlar arkamızda duruyor. Bizler gündeme hazırlıyoruz. Onların bizlere sahip çıkmasını istiyoruz. Bolu’ya sahip çıkalım, BOLOFF’a sahip çıkalım. Bolu sadece turizm olmasın, sanayisiyle, sağlığıyla, sporuyla her şeyiyle olsun. Pandemi geçirdik. Pandemide bazı sektörler durdu. Sanayi durdu, turizm çalıştı, turizm durdu, sağlık çalıştı. Sadece spor, sadece sanayi, sadece turizm değil. Bolu’da her şey olmalı. İki metropolün arasındayız geçiş noktasındayız. İnsanlar Bolu’yu çok seviyor. Ama biz Bolu olarak Bolumuza sahip çıkmalıyız” dedi.

“ÇOLUĞUMUZLA, ÇOCUĞUMUZLA DOĞADAYIZ”

Turan 35 aktif üyelerinin bulunduğunu ve sürekli doğada olduklarını ifade ederek; “Şuanda 85 üyemiz var. Aktif 35 arkadaşımız var. Diğer arkadaşlarda gündeme göre kendilerini aktif ediyorlar. Artık yakıt paralarından dolayı insanlarda bu hobiden artık uzaklaşıyor. Ama biz doğadan vazgeçemeyiz. Çoluğumuzla, çocuğumuzla biz doğadayız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim