Bir dizi ziyaret ve incelemede bulunmak üzere ilimize gelen Sağlık Eski Bakanı ve 27. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ,  Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

Özel Haber: Aslı Akış –Burhan Yeşiltaş

Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ı Bolu Valiliği’ne gelişinde Vali Erkan Kılıç, Sağlık İl Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Merkez İlçe Başkanı Kazım Konak ile partililer karşıladı.

Valilik hizmet binası önünde düzenlenen karşılama törenin ardından Valilik hizmet binasına geçen Eski Bakan Akdağ, Valilik Şeref Defterini imzaladı.  Akabinde, Vali Kılıç ve yanındaki heyetle valilik makamına geçen Akdağ, burada Vali Kılıç ile bir süre görüştü ve Bolu hakkında brifing aldı.

“AK PARTİ TEŞKİLATIMIZ İLE BİR ÇALIŞMAMIZ OLACAK”

Sağlık Eski Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ, ziyaretinin ardından Köroğlu TV mikrofonuna açıklamada bulunarak; “Ben Mecliste, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı yapıyorum. Dolayısıyla il ziyaretlerimizde sayın valilerimizi mutlaka ziyaret ediyorum. Bu konularla ilgili ildeki durumu öğrenmek bizim açımızdan çok önemli. Meclise geri döndüğümüzde… Onun haricinde teşkilatlarla çalışmalar yapıyoruz, AK Parti İl Teşkilatımız ile bir çalışmamız olacak. Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Onların ihtiyaçlarını, taleplerini, isteklerini öğreniyoruz. 20 sene iktidar önemli bir zamandır. Bu zamanı vatandaşlarımızla hep hem hal olarak geçirdik. Bu Cumhurbaşkanımızın genel yaklaşımıdır. Yani ben Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan kadar halkıyla yakın çalışan hiçbir siyasetçi tanımadım.

“DÜNYALAR GÜZELİ BİR ŞEHRİNİZ VAR”   

Dolayısıyla bizde o vizyonu illerde ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Vatandaşımızla, esnafla, işçiyle, gençlerle bütün o şehirdeki insanlarla karşı karşıya gelmek bize çok şeyler öğretiyor. Daha iyi neler yapabiliriz, hizmetlerimizi nasıl geliştirebiliriz… Bu maksatla Bolu’dayız akşama kadar. Yarın da aynı çalışmayı Karabük’te yapacağız. Buralar benim için çok tanış bölgeler. Mecburu görevimi Karabük’te yaptım, Bolu’ya da birçok kere gittim-geldim. Dünyalar güzeli bir şehriniz var. ”şeklinde konuştu.

“SAĞLIK BAKANLIĞIMIZ GEREKLİ MÜDAHALEYİ YAPTI”  

Eski bakan Akdağ, son günlerde kamuoyunda gündeme gelen "sahte diplomalı doktor" olayına ilişkin de değerlendirmede bulunarak; “Aslında sahte diploma değil de bir şekilde bir boşluktan yararlanıp, kendini doktor gibi lanse eden bir iki kişi çıktı. Zaman zaman oluyor. Eskiden de olurdu. Sağlık Bakanlığımız bunlara zamanında müdahale edip adli makamlara teslim ediyor. Yaygın bir şeyden bahsetmiyoruz tabi ama hiç olmazsa daha iyi olur.” Diye konuştu.

“SAĞLIK DÖNÜŞÜM PROGRAMIMIZIN ALT YAPISI KUVVETLİ”   

Sağlık dönüşüm programından da bahseden Akdağ, pandemi sürecinin tüm Türkiye’de olduğu üzere Bolu’da da sıkıntı olmadan atlatıldığına dikkat çekerek; “Bolu’da da böyle, bütün Türkiye’de de böyle.  Neden birçok Avrupa ülkesi, bizden daha zengin ülkeler var, hastalarını yerine göre sokakta bırakmak zorunda kaldı, bir takım yaşlılar kendi evlerinde ya da yaşlı bakım evlerinde gerektiği gibi yoğun bakım alamadan hayatlarını kaybettiler. Çünkü altyapıları zayıftı. Biz Sağlık Dönüşüm programıyla 2002’den itibaren altyapımızı çok kuvvetlendirdik. Biz bir pandemiye hazırdık. Bu çok önemlidir. Çünkü o sıkıntı gelmeden hazır olacaksınız ki 2 günde yoğun bakım oluşturamazsınız. Sadece bir oda, cihaz değil… Yetişmiş eleman, hemşire, temizlik personeli bile yoğun bakımın özeldir.

 “CUMHURBAŞKANIMIZIN SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMIYLA ÜLKEYİ TAŞIDIĞI VİZYONDUR”

Türkiye pandemiye girdiğinde, kişi başına yoğun bakım yatak sayısı en yüksek olan ülkeydi. Bugün de böyle. O yüzden biz hiç sıkıntı yaşamadık. Hiçbir zaman hiçbir hastamız, Bolu’da da Türkiye’nin başka bir yerinde de yoğun bakım yatağı bulamadığı için mağdur olmadı. Biz de yöneticiler olarak mağdur olmadık. Böylesi mağduriyetlerde vatandaşla beraber yöneticiler de mağdur hisseder kendisini. Bu Cumhurbaşkanımızın Sağlıkta Dönüşüm programıyla ülkeyi taşıdığı vizyondur” ifadelerine yer verdi.

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Akdağ açıklamasının ardından Valilikten ayrıldı.

Editör: TE Bilisim