Gerede İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından vatandaşlara dolandırıcılık ve hırsızlık olaylarına karşı köylüleri bilgilendirmek amacıyla broşür dağıtımı gerçekleştiriyor.

Gerede İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından dolandırıcılık olaylarına karşı “Aldanmayın” ve “Issız Bırakma” projeleri hayata geçirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı son zamanlarda artan dolandırıcılık olaylarını kamuoyuna yansıtmak amacıyla yapılan projeyi kamuoyuna tanıtmaya devam ediyor. Proje kapsamında hazırlanan broşürler de vatandaşlara dağıtılıyor.

Bildirilerde ise “Alo! Ben Savcı Kemal, telefon hattınız kopyalanmış. Suç örgütlerince kullanılıyor. Kontör/Para gönderin sizi kurtaralım”, “Tebrikler. Ödül Kazandınız. Ödülü alabilmeniz için vereceğiniz hesaba para yatırmanız gerekli.”, “Hesaplarınız terör örgütünün eline geçti. Hesaplarınızdaki tüm paraların seri numarasını karşılaştırmak için belirtilen hesaba para yatırmanız veya belirtilen noktaya para bırakmanız gerekiyor” gibi ifadelere karşı “Hiçbir kamu görevlisi sizi arayarak kontör veya para talep etmez” şeklinde uyarılar yer alıyor.

Ayrıca broşürlerde köy ve yayla evlerinin suçluların barınma yeri yaptırılmaması gerekliliği hakkında bilgilendirici görseller yer alıyor.

Vatandaşlar İlçe Jandarma ekiplerinin ellerinden aldıkları broşürleri dikkatle gözlemleyerek yapılan bu uygulamanın devamının gelmesini istediler.

Editör: TE Bilisim