Bolu'nun doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kademeli normalleşme dönemi sonrası cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarının kalkmasıyla ziyaretçi akınına uğradı.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Kent merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta bulunan, "tabiatın kalbi" olarak nitelendirilen Gölcük Tabiat Parkı, her mevsim binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlarken, cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte hafta sonu tatillerini burada geçirmek isteyen vatandaşların uğrak noktası oldu.

Gölü, bol yeşilliği ve açan çiçekleriyle ziyaretçilerini cezbeden Gölcük, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle geçirdiği sessiz günlerini geride bıraktı.

Hafta sonları kısıtlama nedeniyle sadece kurbağa ve kuş seslerinin hakim olduğu tabiat parkı, yasakların kademeli bir şekilde kalkmasıyla tekrardan eski canlılığına kavuştu. Salgın tedbirlerinin uygulandığı tabiat parkına gelen vatandaşlar, göl etrafında yürüyüş yaparak, bisiklet ve golf arabalarıyla tur atarak keyifli vakit geçirdi. Bazı vatandaşlar da belirlenen alanlarda piknik yaptı.

Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, tedbirlerin üst seviyede tutulması için denetimlerini sürdürürken, ziyaretçileri sık sık maske ve mesafe konularında uyardı.

Editör: TE Bilisim