Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayrammaaş promosyon sözleşmesinin güncellenmesi için resmi başvuru yapıldığını duyurdu.

Haber: Servet Gökçek

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Merkez ilçe eğitim çalışanları için 11.11. 2021 tarihinde Yapı Kredi Bankası ile 15.01.2022 tarihinden itibaren 36 aylık promosyon anlaşması yapılarak bu anlaşma karşılığında tek seferde olmak üzere 5.160 TL ödenmesi kararlaştırıldığına vurgu yapan Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, mağduriyet yaşanarak hak kaybı oluşuğunu söyledi.

“BÜYÜK HAK KAYBININ YAŞANMASINA NEDEN OLMUŞTUR”

Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, yüksek enflasyon ve ekonomik göstergeler nedeniyle hak kaybı yaşandığını belirterek; “Anlaşma tarihinde dahi çevre illere bakıldığında yetersiz kalan bu meblağ, özellikle Eylül 2021 ayı ile başlayıp devamında tezahür eden yüksek enflasyon ve ekonomik gelişmeler neticesinde daha büyük hak kaybının yaşanmasına neden olmuştur. Öyle ki; ülkemizdeki ekonomik gelişmeler neticesinde, 6. Toplu Sözleşme Döneminde yapılan anlaşmada dahi maaş zam oranlarında güncellemeye gidilmiş ve memur maaşlarına ortalama 2.000 TL’yi bulan iyileştirmede bulunulmuştur.” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR MAĞDURİYET YAŞADIĞIMIZ APAÇIK ORTADADIR”

Eğitim çalışanları olarak yaşadıkları hak kaybının zihinlerinde daha da netleşmesi için emsal teşkil edebilecek bazı karşılaştırmaların yapılmasında yarar olduğunu söyleyen Bayram; “Örneğin Ankara/Çankaya= 9.550; İstanbul/Pendik= 8.500; Kütahya= 10.040; Nevşehir/Avanos= 9.320; Aydın/Efeler= 9.610; Afyon/Sandıklı 9.090; Kocaeli/Gölcük, 9.405 TL’lik promosyon anlaşmasında bulunmuşken Bolu Merkez ilçesi 5.160 TL’lik promosyon anlaşmasında bulunmuştur. Nereden bakarsak bakalım haksızlık, hangi gerekçe sunulursa sunulsun büyük bir mağduriyet yaşadığımız apaçık ortadadır. Bu mağduriyet sadece bu dönemde gerçekleştirilen promosyon anlaşmasıyla da sınırlı değildir. Daha önceki dönemlerde de yaşadığımız hak kayıpları hafızalarımızdadır” şeklinde konuştu.

“HAKSIZLIĞA UĞRADIK VE BUNUN SORUMLUSU SİZLERSİNİZ”

Erhan Bayram,  farklı illerin maaş promosyon anlaşmalarının ocak ayında gerçekleştirildiğine dikkat çekerek; “Ülkenin içerisinde bulunduğu ekonomik koşullar ortadayken 11 Kasım 2021 tarihinde yani 2022 yılına bir buçuk aydan daha fazla bir süre varken sanki bir başarıymış gibi kamuoyuna takdim edilen bu anlaşma tam bir iş bilmezliktir. Kaldı ki bazı illerimizde maaş promosyon anlaşmaları 2022 yılı Ocak ayı içerisinde gerçekleştirilmiştir. Bunun nedeni yeni döneme dair ekonomik gelişmeler ışığında eğitim çalışanlarının hakkının korunma duyarlılığıdır. Ancak bu duyarlılıktan uzak olan yetkili sendikayı ve yöneticilerimize sorumluluklarını hatırlatmak istiyoruz. Haksızlığa uğradık ve bunun sorumlusu sizlersiniz.” İfadelerini kullandı.

“GEREKLİ GİRİŞİMLERİN YETKİLİLERLE YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”              

11 kasım 2021 tarihli maaş ödeme protokolünün yeniden görüşülmesi gerektiğine işaret eden Bayram; “Sonuç olarak 11 Kasım 2021 tarihli maaş ödemleri protokolünün ilgili taraflarca yeniden görüşülerek; promosyon tutarının çalışanlarımızın hak kaybını giderecek ve günümüz ekonomik koşullarına uygun olacak şekilde yükseltilmesi ve oluşan farkın eğitim çalışanlarımıza ivedilikle ödenmesi için gereken çalışmanın yapılması hususunda gerekli girişimlerin yapılmasını tüm yetkililerden talep ediyor ve bu haklı talebimizi resmi yazıyla Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğüne sunuyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilisim