Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gerçekleşen oylama ile Hakim ve Savcılar Kurulu’na (HSK) Bolulu Aysel Demirel de seçildi.

Yaz dönemi kararnamesi ile 3 bin 70 hakim ve savcının görev yerinde değişiklik gerçekleşti. Bununla beraber HSK’da da TBMM Genel Kurulu’nda gerçekleşen seçimle değişiklik gerçekleşti. HSK Üyeliğine TBMM tarafından 7 yeni isim getirildi. İsimler arasından 27 Kasım 1968 yılında Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde doğan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atamasıyla 2014 yılında Türkiye'nin ilk başörtülü Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi olan Aysel Demirel de yer aldı.

AYSEL DEMİREL KİMDİR?

Lise eğitimini Bursa İmam Hatip Lisesi'nden mezun olan Demirel, önlisans eğitimini Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Elektronik bölümünde tamamlandı.  Demirel daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden lisans mezunu oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında yüksek lisans eğitimini de alan Demirel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 26 Ekim 2014 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliğine seçildi.  TBMM’de yapılan son oylama sonucu Aysel Demirel HSK üyeliğine getirildi.

YENİ SEÇİLEN İSİMLER

HSK Üyeliğine seçilen 7 isim şöyle:

Ergün Şahin, Ömür Topaç, Sinan Esen, Aysel Demirel, Cumhur Şahin, Bilal Temel, Hamit Kocabey

 

Editör: TE Bilisim