Bolu’da 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ilköğretim haftası kutlama programı kapsamında 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulunda etkinlik düzenlendi. Kutlamalarda öğrenciler 200 metre uzunluğunda Türk bayrağı açtı. Vali Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ve diğer protokol üyeleri kutlama programı sonrasında sınıfları ziyaret ederek öğrencilere başarılar diledi.

Haber: Aslı Akış

Bahçelievler Mahallesi'nde okul bahçesinde düzenlenen törene, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, BAİBÜ Rektörü Prof. Mustafa Alişarlı,  İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutan Yardımcı Vekili Jandarma Yarbay Emrah Sönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

2021-2022 eğitim öğretim yılı Bolu’da 49 bin öğrenci, 4 bin 21 öğretmenin ders başı yapmasıyla başladı. Bu kapsamda ilköğretim haftası kutlama programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda miniklerin sergilediği halk oyunları gösterileri büyük alkış aldı.

“BAHÇEDEKİ ÇOCUK SESLERİNDEN, GÜLÜMSEMELERDEN AYRI KALDIK”

Programın açılış konuşmasını yapan 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu Müdürü İsmail Saykı; “Pandemi nedeniyle öğretmenler, öğrenciler ve bahçedeki çocuk seslerinden uzak kalındığını belirterek; “Uzunca bir süredir insanlığın birlikte mücadele etmek zorunda kaldığı salgın hastalık nedeniyle okullarımızdan, öğretmenlerimizden, öğrencilerimizden, bahçedeki çocuk seslerinden, gülümsemelerden uzunca bir süre ayrı kaldık. Bu süreçte Devletimizin gücü, Milli Eğitim Bakanlığımızın mahareti, öğretmenlerimizin fedakarlığı sayesinde bu süreci en güzel şekilde atlattık.” dedi.

“HEDEFİMİZ MİLLİ, MANEVİ, AHLAKİ VE EVRENSEL DEĞERLERE BAĞLI BİREYLER OLARAK YETİŞTİRMEK”

İsmail Saykı, yeni eğitim-öğretim yılına yüz yüze başlamanın heyecan ve mutluluğu içerisinde olduklarını kaydederek; “Bunun kıymetini bilerek, hepimizin üstüne düşen görevi harfiyen yerine getirmesi ve kurallara uymasını arzu ediyoruz. Ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan Bakanlığımızın ortaya koyduğu 2023 hedefleri ve 2071 vizyonuyla buluşturacak olan temel unsurda yine eğitim olduğunun farkındayız. En önemli hedefimiz çocuklarımızın yetenek ve ilgileri dahilinde zihinsel, sosyal, ruhsal gelişimlerine öncülük edip milli, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Amacımız bize emanet ettiğiniz canımızdan çok sevdiğimiz sevgili yavrularınızı bu çatı altında hiçbir ayrım gözetmeksizin eğitmektir. Yüreğimizdeki sevgiyi belleğimizdeki bilgiyi, kişiliğimizdeki çizgiyi onlarla paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz. Ailenizin, okulunuzun ve Türk Milletinin sizden beklediği başarılı olmanız, çalışkan olmanız. Dünyaya başarıyı, adaleti ve merhameti hakim kılmanızdır. Büyük Önder Atatürk’ün de dediği gibi ‘Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ İlköğretim haftamız kutlu olsun.” şeklinde konuştu.

“VİRÜSÜN VURDUĞU EN ÖNEMLİ DEĞERLERİMİZDEN BİRİSİ MAALESEF EĞİTİM-ÖĞRETİM OLDU”

Törende konuşan Vali Ahmet Ümit, 1,5 yıldır yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele edildiğini belirterek,  “2021-2022 eğitim Öğretim yılı ve ilköğretim haftası hayırlı ve kutlu olsun. Bir buçuk yıldır koronavirüs ile mücadele ediyoruz. Virüsün vurduğu en önemli değerlerimizden birisi maalesef eğitim-öğretim oldu. Nitekim bir buçuk yıl önce, mart ayından itibaren bazı sınıfların dışında yüz yüze eğitim-öğretime ara vermek zorunda kaldık, online eğitime geçtik.” diye konuştu.

“ÖĞRENCİLERİMİZ OKULLARINDAN ÖĞRETMENLERİMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN MAHRUM KALDI”

Öğrencilerin online eğitimden faydalanabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Ümit, “Öğrencilerimizin online eğitim-öğretimden faydalanabilmeleri için devlet millet el ele eğitime destek kampanyalarıyla tabletler aldık. Masalar, sandalyeler, lambalar aldık, öğrencilerimize ikram ettik. Bu bir buçuk yıldır yaşamız olduğumuz zafiyeti en az sıkıntı ile atlatabilmek, en verimli şekilde yürütebilmek amacıyla hep birlikte elimizden geleni yaptık. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde bütün bakanlıklar olmak üzere öğrencilerimize, okullarımıza yine de en üst seviyede gerekli ilgi, alakayı göstermeye, mümkün olduğunda en iyi eğitimi vermeye gayret ettik.  Öğrencilerimizden okullarımız mahrum oldu. Öğretmenlerimizden öğrencilerimiz mahrum oldu. Zil seslerinden bu öğrenci ve öğretmen kahkahalarından, tebessümlerinden bizler de mahrum olduk. Ama Elhamdülillah, Rabi’mize şükürler olsun. Bir buçuk yıldır hasretle beklediğimiz yüz yüze eğitime 6 Eylül itibariyle başlamış bulunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ TÜM TEDBİRLER ALINDI”

Ümit, kent genelinde 216 okulda 49 bin öğrenci ve 4 bin 21 öğretmenin 2 bin 531 derslikte eğitim öğretime başladığını anımsatarak, tüm tedbirlerin alındığını kaydederek; “Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, yöneticilerimizin, velilerimizin, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına huzur içinde başlayabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere, ilgili bakanlıkların koymuş oldukları prensiplerde göz önünde bulundurularak, ilimiz genelinde gerekli tüm tedbirler alındı.  Bu bağlamda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tadilat yapılacak okullar da göz önünde bulundurularak, Ağustos ayı itibariyle, gerekli okul ve sınıf planlamaları yapıldı.” dedi.

“BÜTÜN ÇOCUKLARIMIZI YÜREKTEN KUTLUYORUM”

2021-2022 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde de bulunan vali Ümit; “Bu kutsal yolda, bu güzel yolda emeği geçen tüm yönetici arkadaşlarıma, tüm öğretmen arkadaşlarıma, tüm velilerimize, tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başarılarımın devamını diliyorum. 2021-2022 eğitim öğretim yılının inşallah varsa kayıtlarımızı da kapatacak şekilde üstün başarıyla geçmesini canı gönülden temenni ediyorum, bütün çocuklarımızı yürekten kutluyorum, alınlarından öpüyorum.” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Yapılan konuşmaların ardından 50.Yıl İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan kutlama programında gösteriler sergilendi.

İlk olarak 50.yıl İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Yusuf Semih Gündüz “Okul Türküsü” şiirini seslendirdi. Daha sonra 4. Sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan müzikli oratoryo gösterisi devam eden programda 4. Sınıf öğrencisi Ali Tuncay Gürcan okulumuz şiiri ile büyük alkış aldı.

PROTOKOL TARAFINDAN SINIFLAR GEZİLDİ

Kutlama etkinliğinin ardından Vali Ahmet Ümit, Milletvekili Aydın ve protokol üyeleri öğrencileri sınıflarında ziyaret ederek, bir süre sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çekildiler. Vali Ümit öğrencilere başarılar dileyerek programdan ayrıldılar.

 

Editör: TE Bilisim